Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampiónka US Open Osaková je zranená, nepôjde na Roland Garros

Japonská tenistka Naomi Osaková sa pre zranenie zadného stehenného svalu odhlásila z grandslamového turnaja Roland Garros.

18.09.2020 07:16
Naomi Osaková Foto: ,
Naomi Osaková.
debata (4)

Okrem úradujúcej šampiónky US Open bude v pavúku ženskej dvojhry v Paríži chýbať aj obhajkyňa titulu Ashley Bartyová. Austrálčanka pre obavy z pandémie koronavírusu už skôr oznámila, že neabsolvuje cestu do Európy.

Osaková na twitteri uviedla, že so stehenným svalom má problémy od augustového turnaja v Cincinnati.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

„Žiaľ, tento rok nebudem môcť hrať na Roland Garros. Nechcem riskovať. Sval ma bolí a od skončenia US Open je iba veľmi málo času na jeho doliečenie,“ vyhlásila 22-ročná víťazka troch grandslamových titulov, ktorá na parížskej antuke nemala patriť medzi favoritky na triumf.

Denný limit je 5-tisíc

V hľadisku zápasov grandslamového tenisového turnaja Roland Garros v Paríži bude môcť byť počas jedného dňa maximálne 5000 divákov. K redukcii počtu návštevníkov pristúpila Francúzska tenisová federácia (FFT) po konzultácii s miestnymi orgánmi.

FFT pôvodne plánovala umožniť sledovať zápasy naživo až 11.500 divákom.

„Vývoj pandemickej situácie v okolí Paríža nás prinútil znížiť počet divákov, ktorí môžu vstúpiť na plochu dvanástich hektárov areálu Roland Garros. Sme si vedomí sklamania, ktoré táto novinka priniesie pre tých, ktorí sa nedostanú do hľadiska,“ zverejnila v oficiálnom stanovisku. Správu priniesla agentúra AP.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Naomi Osaková #Roland Garros 2020