Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Prežil ťažkých 15 dní s koronavírusom. O to viac si cení trofej z US Open

Nedostali sa ani medzi nasadené dvojice, aj tak sa tešia z víťaznej spoločnej premiéry na US Open. Chorvát Mate Pavič a Brazílčan Bruno Soares dobyli v New Yorku deblový titul po finálovom triumfe nad holandsko-chorvátskym duom Wesley Koolhof, Nikola Mektič 7:5, 6:3.

11.09.2020 15:30
Bruno Soares, Mate Pavič Foto: ,
Bruno Soares (vľavo) a Mate Pavič po zisku deblovej trofeje na US Open.
debata

Tridsaťosemročný Soares predtým v roku 2016 vyhral US Open aj Australian Open po boku Brita Jamieho Murrayho. O 11 rokov mladší Pavič zasa v roku 2018 ovládol Australian Open spolu s Rakúšanom Oliverom Marachom.

Predtým Soares a Pavič spolu vyhrali deblový titul iba pred rokom v čínskom Šanghaji. V New Yorku si rozdelia víťaznú prémiu 400 000 USD.

"Grandslamový titul je grandslamový titul bez ohľadu na okolnosti. Na začiatku roka sme mali zranenia aj ťažké prehry, potom sa svet zbláznil z korony.

Na prípravnom turnaji Western & Southern Open sme prehrali v 1. kole a potom veľa trénovali. Momentálne sa cítim úžasne," uviedol Bruno Soares, ktorý vlastní 32 deblových titulov a v rebríčku bol najvyššie na 2. mieste.

Médiá mierne zaskočil aj informáciu, že sám bol pred turnajmi v New Yorku pozitívny na koronavírus.

„Prežil som ťažkých 15 dní s COVID-om 19, veľmi som nemohol trénovať. O to výnimočnejšia je teraz naša trofej,“ doplnil Soares na webe ORF.

Pavič potvrdil, že na US Open museli vyhrať päť náročných zápasov, kým zdvihli nad hlavy víťaznú trofej. V prvých dvoch kolách museli ísť cez tri víťazné sety.

„V druhom kole naši súperi (Američania Jack Sock a Jackson Withrow – pozn.) podávali na víťazstvo, ale zvládli sme to. Preniesli sme sa však cez všetky náročné situácie, budovali si sebavedomie a hrali čoraz lepšie,“ skonštatoval Pavič.

Rovnako pozitívne zareagoval na fakt, že prvýkrát v histórii sa vo finále debla na US Open predstavili dvaja Chorváti. Okrem neho aj napokon zdolaný Nikola Mektič. Vôbec prvým chorvátskym tenistom s deblovým titulom vo Flushing Meadows bol v roku 1970 Niki Pilič.

Vybojoval ho s Francúzom Pierrom Barthesom. „Je to pekný príbeh pre nás aj chorvátskych fanúšikov,“ doplnil Pavič na oficiálnom portáli US Open.

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Bruno Soares #Mate Pavič