Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič stráca kontrolu nad svojím hnevom, neskrýva obavy Hantuchová

K vylúčeniu Novaka Djokoviča z US Open po tom, ako z otočky trafil čiarovú rozhodkyňu do krku, sa vyjadrila aj bývalá tenistka Daniela Hantuchová.

11.09.2020 09:28
debata (10)
Novaka Djokoviča diskvalifikovali z US Open Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič po mimoriadne smolnom okamihu.

Slovenka po mimoriadne smolnom momente svetovú jednotku zo Srbska podporila, no zároveň upozornila, že incident bol príkladom toho, ako ho dokáže ovládnuť hnev.

„Veľmi mi na ňom záleží a rešpektujem ho pre všetko, čo robí pre tenis. Dúfam však, že si z toho vezme ponaučenie, aj keď tento prípad prišiel v najhoršom možnom čase. Všetko, čo stojí medzi ním a 18. grandslamovým titulom, je on sám, pri všetkej úcte k ostatným hráčom,“ uviedla Hantuchová, ktorá pracuje na US Open ako expertka pre Amazon Prime.

Djokovič v pozastavenej sezóne čelil kritike za spoluorganizovanie turnajov Adria Tour v Srbsku a Chorvátsku v čase pandémie. Vyústilo to do niekoľkých pozitívnych testov na ochorenie COVID-19.

Djokovič počas exhibičných podujatí hral futbal, basketbal, navštívil nočný klub a s ďalšími tenisovými hviezdami sa objímal. O dodržiavaní rozstupov medzi divákmi sa sotva dalo hovoriť…

„Už toľkokrát mal správne úmysly, no zlyháva na zlom načasovaní, presne ako v prípade Adria Tour. Nie je problém s organizovaním takejto exhibície, no nie vtedy, keď sa zastaví celý svet, takisto ako ATP. Samozrejme, veci sa musia zmeniť, no nie hneď teraz,“ pokračovala Hantuchová v analýze.

Novak Djokovič po mimoriadne smolnom okamihu. Foto: SITA/AP, Seth Wenig
Novak Djokovič Novak Djokovič po mimoriadne smolnom okamihu.

Novaka to posilní, znie zo Srbska

Djokoviča po trpkom konci v New Yorku podporil spisovateľ a básnik Matija Bečkovič. Osemdesiatročný Srb tvrdí, že grandslamový turnaj sa verdiktom diskvalifikoval viac ako samotný Djokovič.

„Neverím, že v podobnej situácii by to urobili niekomu inému, určite nie Rogerovi Federerovi či Rafaelovi Nadalovi,“ uviedol Bečkovič pre magazín Hello!

„Novak bol vždy nad všetkými a všetkým, tak to aj zostane. Američania si to nenechajú vziať kvôli jednej loptičke. Lietal príliš vysoko, aby ho následne strhli na zem. Som však presvedčený o tom, že nášho Novaka to len posilní,“ doplnil.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová #Novak Djokovič