Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena opäť stratila set, ale postúpila: Nikdy sa nevzdávam

Americká tenistka Serena Williamsová postúpila do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V stredajšom zápase štvrťfinále zdolala Bulharku Cvetanu Pironkovovú 4:6, 6:3, 6:2.

09.09.2020 22:52
Serena tenis Foto: ,
Serena Williamsová podáva proti Bulharke Cvetane Pironkovovej vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku 9. septembra 2020.
debata

Pironkovová, ktorá sa tento rok vrátila do súťažného diania po trojročnej pauze, vzdorovala iba v prvom sete. V piatej hre ukoristila podanie súperky a napokon sa ujala vedenia 1:0.

Potom však tretia nasadená Williamsová zabrala. Hoci prehrala svoj prvý servis v druhom dejstve, vzápätí zaváhanie napravila. Kľúčový moment prišiel v ôsmom geme, Američanka získala brejkbal, ktorý potvrdila a vyrovnala na 1:1.

V rozhodujúcej časti hry už nenechala nič na náhodu, vypracovala si vedenie 4:2 a v závere nepripustila drámu. Triumf podčiarkla záverečnou čistou hrou. Williamsová ťažila zo skvelého servisu, keď dosiahla dvadsať es.

Williamsová dosiahla svoje 106. víťazstvo na US Open a v semifinále vo Flushing Meadows sa predstaví po štrnásty raz v kariére.

„Nikdy sa nevzdávam. Na začiatku som bola trochu unavená, ale s tým musím niečo spraviť, ak chcem víťaziť. Je to neuveriteľné, ako sa mi podarilo vrátiť do zápasu,“ uviedla Williamsová podľa agentúry AP.

Tridsaťosemročná Američanka je tak stále v hre o svoj 24. grandslamový titul v kariére. Ak by ho dosiahla, vyrovná rekord Margaret Courtovej. O finálovú účasť zabojuje proti víťazke zápasu Victoria Azarenková – Elise Mertensová.

ženy – dvojhra – štvrťfinále
Serena Williamsová (USA-3) – Cvetana Pironkovová (Bul.) 4:6, 6:3, 6:2

debata chyba