Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartyová neobháji titul na Roland Garros. Bojí sa koronavírusu

Svetová tenisová jednotka Ashleigh Bartyová sa po US Open nezúčastní ani na ďalšom grandslamovom turnaji Roland Garros (21. septembra - 11. októbra), na ktorom mala obhajovať vlaňajší titul. Dvadsaťštyriročná Austrálčanka sa rozhodla neabsolvovať cestu do Európy pre riziko spojené s pandémiou koronavírusu.

08.09.2020 08:13 , aktualizované: 08:18
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

It has been a difficult decision to make but unfortunately I will not be competing in Europe this year. Last year’s French Open was the most special tournament of my career so this is not a decision I have made lightly. There are two reasons for my decision. The first is the health risks that still exist with Covid. The second is my preparation, which has not been ideal without my coach being able to train with me due to the state border closures in Australia. I wish the players and the French Federation all the best for a successful tournament. I now look forward to a long preseason and the summer in Australia. It has been a challenging year for everyone and although I am disappointed on a tennis front, the health and well-being of my family and my team will always be my priority. Thank you to my fans for your continued support, I can’t wait to play for you again.

Príspevok, ktorý zdieľa Ash Barty (@ashbarty),

„Bolo to ťažké rozhodnutie, ale v tomto roku už nebudem štartovať na turnajoch v Európe. Žiaľ, týka sa to aj grandslamu v Paríži. Vlaňajší triumf na Roland Garros bol špeciálny moment v mojej kariére, preto sa moje rozhodnutie nerodilo ľahko,“ uviedla Bartyová na instagrame.

Vynechaním turnajov získa čas na prípravu na novú sezónu, ktorej prvý vrchol je Australian Open v Melbourne.

Organizátori Roland Garros v pondelok potvrdili, že v hľadisku budú môcť byť aj diváci. „Od reštartu tenisového kolotoča bude Roland Garros prvým turnajom s privilégiom diváckej účasti,“ vyjadril sa podľa agentúry AP prezident Francúzskej tenisovej federácie Bernard Giudicelli.

Areál Roland Garros zíva prázdnotou Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Kurt Philippa-Chatriera v prázdnom areáli...

Podľa nariadenia francúzskej vlády môže v parížskom regióne prísť na športové podujatie maximálne 5000 osôb. Organizátori Roland Garros plánovali zaplniť kapacitu tenisového areálu denne na 50 až 60 percent, namiesto toho ho rozdelia do troch zón okolo troch hlavných dvorcov.

Na Kurte Philippa Chatriera a Kurte Suzanne Lenglenovej môže byť v jednom momente najviac 5000 divákov, do zóny ohraničujúcej tretí najväčší kurt vpustia maximálne 1500 ľudí.

Všetci účastníci budú musieť nosiť na tvári ochranné rúška, akreditované osoby budú musieť pred príchodom do „bubliny“ podstúpiť testy na koronavírus.

O tituly na parížskej antuke sa malo pôvodne bojovať v tradičnom termíne na prelome mája a júna, no podujatie museli odložiť pre pandémiu koronavírusu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Ashleigh Bartyová #koronavírus