Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kolaps Francúzky. Nočná mora, akoby sme boli zločinci, nešetrila US Open

Najväčší obrat všetkých čias. Aj takáto veta sa objavila na Twitteri po tom, ako sa nasadená tridsiatka Kristina Mladenovicová rozlúčila s grandslamovým turnajom US Open. Francúzsku tenistku vyradila v 2. kole Varvara Gračevová. Mladá Ruska vyhrala 1:6, 7:6 (2), 6:0.

03.09.2020 12:52
Kristina Mladenovicová Foto: ,
Kristina Mladenovicová.
debata

Mladenovicová pritom viedla 6:1, 5:1, za stavu 5:2 mala štyri mečbaly. Patrila medzi sedem hráčov z Francúzska, ktorí boli v kontakte s krajanom Benoitom Pairem, pozitívne testovaným na koronavírus.

Ten nakoniec, pochopiteľne, do turnaja nemohol zasiahnuť. Včera oznámil, že jeho ďalší test mal negatívny výsledok.

Mladenovicová s ním trénovala a vyše polhodiny hrala karty v hoteli, v ktorom sa za prísnych opatrení zdržiavajú hráči a využíva ho Americká tenisová asociácia.

„Žijem v novej bubline v newyorskej bubline, veľa mi nedovolia, mám výrazne obmedzený pohyb. Je psychicky veľmi náročné pripraviť sa na zápas v takýchto podmienkach,“ povedala Mladenovicová ešte pred zápasom s Ruskou.

Po ňom pritvrdila.

„Prežívame tu nočnú moru. Mám jedinú túžbu, a tou je opätovne získať slobodu. Musíme o ňu bojovať,“ cituje 44. hráčku sveta Reuters.

„Za stavu 5:2 som skolabovala. Nemám k tomu čo povedať, som zničená. Je úplne otrasné, ako sa k nám správajú, no nechcem, aby to bolo ospravedlnenie mojej prehry,“ dodala Mladenovicová.

Tvrdí, že napriek „tridsiatim negatívnym testom“ s ňou zaobchádzali ako s väzňom či zločincom.

Najlepšie platené športovkyne uplynulého roka Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Naomi Osaková (Jap., tenis) - 37,4 mil....

„Podmienky sú tu príšerné. Keby som vedela, že 40-minútové hranie kariet s pozitívne testovaným hráčom, no zakrátko negatívnym, bude mať takéto následky, v živote by som na tento turnaj nevstúpila,“ pokračovala hráčka, ktorá je spolu s Maďarkou Tímeou Babosovou najvyššie nasadenou vo štvorhre.

Zaujímavosťou je, že 20-ročná Gračevová si doteraz zarobila 162 797 dolárov, no postupom do 3. kola si príde na 163-tisíc.

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Kristina Mladenovicová