Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sedem masiek, sedem obetí. Osaková pokračuje v boji proti rasizmu

Japonská tenistka Naomi Osaková sa v 1. kole grandslamového turnaja US Open v New Yorku potrápila. Nasadená štvorka vyhrala nad krajankou Misaki Doiovou až po trojsetovom boji 6:2, 5:7 a 6:2.

01.09.2020 12:44
Naomi Osaková Foto: ,
Naomi Osaková s maskou, na ktorej má meno Breonny Taylorovej. Tú zastrelili v marci policajti v jej dome.
debata

Osaková sa odhlásila z finále predchádzajúceho turnaja WTA v New Yorku pre problémy so zadným stehenným svalom, no na zranenie sa po súboji s 29-ročnou krajankou nesťažovala.

„Bolo to veľmi zložité. Očakávala som to, pretože Doiová je ťažkou protivníčkou a prvé kolo je vždy nervózne,“ povedala v pozápasovom rozhovore podľa oficiálnej webstránky WTA.

Na postup do 2. kola potrebovala Osaková napokon až dve hodiny a dve minúty.

„Vedela som, že je tu šanca, že sa duel môže natiahnuť. Uvidíme, čo sa stane zajtra a ako sa budem cítiť. Dnes som mohla zahrať niektoré údery lepšie, no v rozhodujúcich momentoch som spravila to, čo bolo potrebné. Takže môj výkon ma nemôže rozčuľovať,“ dodala šampiónka US Open z roku 2018.

Japonka čiernej pleti na seba prednedávnom upozornila aj tým, že v rámci protestov proti rasizmu pôvodne odstúpila zo semifinále turnaja WTA Western & Southern Open v New Yorku. Neskôr svoje rozhodnutie prehodnotila a na semifinálový súboj nastúpila.

Svoj postoj tentokrát deklarovala rúškom, ktorým pripomenula smrť zdravotnej sestry Breonny Taylorovej. Tú zastrelili v marci policajti v jej dome.

„Mám sedem takýchto masiek. Snáď sa dostanem do finále a budete môcť uvidieť všetky. Je smutné, že sedem nie je dostatočný počet mien, ktoré si treba pripomenúť.“

Najlepšie platené športovkyne uplynulého roka Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Naomi Osaková (Jap., tenis) - 37,4 mil....

Osakovú v 2. kole čaká Talianka Camila Giorgiová, ktorá prešla v trojsetovom stretnutí cez Belgičanku Alison Van Uytvanckovú.

„Už som s ňou hrala. Je pre mňa veľmi nepredvídateľná. Musím byť pri nej v strehu,“ vyhlásila 22-ročná Japonka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Misaki Doiová #Naomi Osaková