Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič ani nevedel ako, ale napokon zabojuje o 35. titul na Masters

Srbský tenista Novak Djokovič pokračuje v tejto sezóne vo víťaznom ťažení. Na turnaji ATP v New Yorku dosiahol v piatok 22. triumf za sebou, keď zdolal Španiela Roberta Bautistu-Aguta 4:6, 6:4, 7:6 (0) a zabojuje o svoj druhý titul na podujatí Western & Southern Open, ktoré sa tradične koná v Cincinnati, ale pre pandémiu koronavírusu ho tentoraz presunuli do Flushing Meadows.

29.08.2020 13:22
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič v zápase proti Robertovi Bautistovi Agutovi.
debata

Štvrtý nasadený Bautista-Agut nedal lídrovi svetového rebríčka nič zadarmo a hneď v úvode mu zobral prvý set na turnaji. A Djokovič nebol ďaleko od prehry, hoci v treťom sete viedol 5:2.

Potom sa však prejavila jeho nepohoda, súpera nechal vyrovnať a v jedenástej hre stratil podanie. Ale ani Španiel sa na svojom podaní nevyznamenal. Vedenie 6:5 premárnil a v tajbrejku zlyhal úplne, keď nezískal ani bod. „Bol to divný zápas, ak mám byť úprimný, ani neviem, ako som vyhral. Súper bol lepší. Necítil som sa dobre fyzicky a ani hra mi nešla podľa predstáv. Napokon som to však nejako ustál,“ povedal Djokovič podľa webu ATP.

Bautistovi-Agutovi to na tvrdom povrchu proti srbskému tenistovi ide, keď vyhral predchádzajúce tri vzájomné zápasy. Z ukončenia série si však nerobil ťažkú hlavu: „Bol som blízko k víťazstvu, ale podával som proti najlepšiemu hráčovi na svete. Bol som dve hry od triumfu a môžem byť sklamaný alebo sa na to pozerať ako na sľubný návrat na okruh.“

Tenisové rakety? Takto plynul čas Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Výrobca: Henry Malings z Francis Street...

Djokovič má v zbierke aspoň dve trofeje z každého podujatia Masters 1000 okrem Western & Southern Open, ktoré prvý a dosiaľ poslednýkrát vyhral pred dvoma rokmi. O druhý „zárez“ a vyrovnanie rekordu Rafaela Nadala v počte titulov na Masters 1000 (35) zabojuje proti Milošovi Raoničovi.

Kanaďan zdolal v semifinále Gréka Stefanosa Tsitsipasa. Kanaďan sa pokúsi získať prvý titul na turnaji série Masters 1000 v kariére. „Má výborné podanie, hrá vo forme a verí si. Dúfajme, že to bude parádne finále,“ uviedol Djokovič na margo finálového súpera, ktorého zdolal v každom z predchádzajúcich desiatich stretnutí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič