Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kužmová opísala, ako to prebieha pred US Open. Nišikori má koronavírus

Slovenská tenistka Viktória Kužmová pricestovala do New Yorku. Vo Flushing Meadows na ňu čakajú dva veľké turnaje.

16.08.2020 19:09 , aktualizované: 20:19
Viktória Kužmová Foto:
Viktória Kužmová.
debata

Najskôr sa predstaví v kvalifikácii podujatia kategórie WTA Premier 5 a pokúsi sa zabojovať o účasť v hlavnom „pavúku“, potom príde na rad grandslamový turnaj US Open, kde má istotu účasti v hlavnej súťaži.

"Cesta bola bez problémov, ubehla veľmi rýchlo. Nemali sme žiadne problémy na letisku ani na colnici. Po prílete nás priamo na letisku čakalo auto, ktoré nás odviezlo do hotela. Hneď po príchode sme boli otestovaní, až potom sme sa ubytovali v izbe.

Museli sme v nej zostať, pokiaľ sme nedostali výsledky. Tie sú, našťastie, negatívne," uviedla slovenská singlová jednotka na oficiálnej stránke Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Dvadsaťdvaročná Kužmová figuruje na 83. priečke svetového rebríčka WTA: „Profi zápas som síce dlhú dobu nehrala, ale aj tak mám za sebou veľa zápasov, ktoré som odohrala na domácich prípravných turnajoch. Verím, že sa mi bude dariť.“

Japonský tenista Kei Nišikori mal pozitívny test na nový koronavírus. Odhlásil sa z turnaja ATP v New Yorku (22. až 28. augusta) a ohrozená je aj jeho účasť na grandslamovom podujatí US Open, ktoré vo Flushing Meadows odštartuje 31. augusta.

Tenisové rakety? Takto plynul čas Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Výrobca: Henry Malings z Francis Street...

Finalista US Open z roku 2014 mal pozitívny test na ochorenie COVID-19 na Floride, kde dlhodobo pôsobí v IMG Academy.

"V nedeľu ráno som dostal pozitívny výsledok a musím sa odhlásiť z turnaja ATP. Ja a môj tím podstúpime ďalšie testy v piatok a potom poskytneme ďalšie správy.

Cítim sa dobre a mám len mierne príznaky, ale pre zdravie všetkých sa budem úplne izolovať. V pondelok sme plánovali letieť do New Yorku, no, samozrejme, zostaneme na Floride," uviedol 30-ročný Japonec podľa portálu tennisnet.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Viktória Kužmová