Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Muži si na návrat musia počkať. Zrušili prestížny turnaj

Tenisový turnaj ATP Masters 1000 v Madride sa tento rok neuskutoční. Organizátori ho v utorok zrušili pre pandémiu koronavírusu.

04.08.2020 17:33 , aktualizované: 18:41
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata

Tradične májové podujatie sa malo konať v náhradnom termíne v septembri. Popri mužskej časti zrušili aj ženské podujatie WTA. Rozhodnutie padlo na základe konzultácií s miestnymi úradmi pre zvyšujúci sa počet nových prípadov ochorenia COVID-19 v Španielsku.

"Sme sklamaní, ale za týchto okolností nebolo možné zorganizovať turnaj ATP Masters. Situácia sa neustále mení a museli sme sa rozhodnúť.

Ďakujem organizátorom za ich snahu vrátane ochoty zmeniť termín. Už sa tešíme na budúci rok," uviedol predseda ATP Andrea Gaudenzi na oficiálnom webe asociácie.

Šéfa WTA Stevea Simona mrzí zrušenie podujatia, ale pripomenul, že priorita je bezpečnosť: "Vážime si úsilie organizátorov, ktorí zvážili všetky možnosti, aby sa mohol uskutočniť turnaj v Madride.

Vieme, ako sa fanúšikovia tešili, najmä po prestávke, ale náš prvoradý záujem sú zdravie a bezpečie účastníkov."

Tenisovú sezónu prerušili v marci, v júni zverejnili program zvyšku sezóny, no aj z náhradného kalendára vypadli viaceré turnaje, napríklad všetky v Číne.

Ako prvá obnovila ročník ženská WTA turnajom v Palerme, ktorý odštartoval v pondelok. Muži mali začať 13. augusta vo Washingtone, aj toto podujatie však zrušili.

debata chyba
Viac na túto tému: #ATP Masters 1000