Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Prvá hviezda vraví grandslamu nie. Obáva sa Covidu v USA

Svetová tenisová jednotka Ashleigh Bartyová sa nezúčastní na tohtoročnom grandslamovom turnaji US Open.

30.07.2020 08:32
Ashleigh Bartyová Foto: ,
Ashleigh Bartyová.
debata

Dvadsaťštyriročná Austrálčanka sa vo štvrtok odhlásila pre riziko spojené s pandémiou koronavírusu. Podujatie vo Flushing Meadows je na programe od 31. augusta do 13. septembra, organizátori stále trvajú na jeho uskutočnení napriek tomu, že USA sú najzasiahnutejšia krajina, keď vo štvrtok ráno evidovali viac ako 4,5 milióna prípadov COVID-19 a 153.840 úmrtí.

Bartyová je dosiaľ najväčšie meno, ktoré odrieklo účasť v New Yorku. „Môj tím a ja sme sa rozhodli necestovať do Spojených štátov. Nezúčastním na turnaji v Cincinnati ani na US Open. Obe podujatia mám rada a bolo to ťažké rozhodnutie, ale zdravotná hrozba je príliš veľká a ja by som sa necítila dobre, ak by som riskovala svoje a zdravie svojho tímu,“ citovala Bartyovú agentúra AFP.

Najkrajšie hráčky tenisovej histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carling Bassettová (Kanada) - V roku 1985...

Hoci denne hlásia v Amerike desaťtisíce nových prípadov ochorenia, situácia v New Yorku sa po počiatočnom masívnom výskyte nákazy upokojila. Napriek tomu Bartyovej odstúpenie nebolo prekvapením po tom, ako v júni vyjadrila pochybnosti o uskutočniteľnosti turnaja.

Tenisovú sezónu prerušili ATP, WTA i ITF v marci, rozbehnúť by sa mala 3. augusta, keď je naplánovaný turnaj WTA v Palerme. Kalendár počíta aj s grandslamovým Roland Garros. Bartyová svoju účasť ešte nepotvrdila: „Ešte neviem, či sa predstavím na európskych turnajoch vrátane Roland Garros, rozhodnem sa v najbližších týždňoch.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Ashleigh Bartyová #US Open 2020