Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najdôležitejšie je psychicky zlomiť protivníka, vraví Rus

V tenise je najdôležitejšia hlava. V súvislosti s duelmi na kurtoch by táto veta mohla pôsobiť ako klišé, Rus Daniil Medvedev však verí, že veľmi dobre vystihuje špecifiká profesionálneho tenisového kolotoča.

26.07.2020 18:04
TENNIS medvedev Foto: ,
Daniil Medvedev v akcii.
debata (1)

„V každom individuálnom športe je najpodstatnejšia mentálna stránka. Keď účinkujete na turnaji, musíte zdolať ďalších hráčov, ktorí naň prišli s tým istým cieľom ako vy – vyhrať. Musíte byť silnejší ako oni,“ uviedol 24-ročný tenista na webe ATP.

Rodák z Moskvy sa domnieva, že práve psychika zohráva na kurte najväčšiu úlohu. „Súperov musíte psychicky zlomiť. Býva to veľmi ťažké, zvlášť v semifinále alebo finále, keď čelíte tým najlepším, ktorí sa snažia o to isté a sú v tom lepší, ako tí pred nimi,“ dodal Medvedev.

Kontroverzný Rus sa v minulom roku zaradil k užšej svetovej špičke. Vyhral dovedna 59 zápasov, triumfoval na štyroch turnajoch, zahral si v piatich finále vrátane grandslamového US Open a v rebríčku ATP sa posunul na 4. miesto. Pripisuje to predovšetkým získaným skúsenostiam a zmenám v prístupe k tenisu.

Tenisové rakety? Takto plynul čas Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Výrobca: Henry Malings z Francis Street...

„Už dva a pol roka sa snažím správať profesionálne vo všetkom, čo robím. Život som zasvätil tenisu. Chcem byť ešte lepší a vyhrať ešte viac duelov. Triumfovať v toľkých zápasoch nebolo iba otázkou šťastia. Keby som vyhral napríklad len turnaj v Cincinnati a na ďalších povypadával v 1. kole, každý by mohol povedať, že v Cincinnati som mal šťastie. Držím si však svoj štandard, som s tým spokojný a dúfam, že takto budem pokračovať ešte niekoľko rokov,“ skonštatoval Daniil Medvedev, ktorého snom je stať sa svetovou jednotkou a vyhrať olympijský turnaj v japonskom Tokiu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniil Medvedev