Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lipták sa ohradil voči slovám Škamlovej. Nasledovala ďalšia nálož

O tom, ako sa na slovenský tenis spustila lavína kritiky, sme už informovali. K nespokojným sa pridala aj Chantal Škamlová, ktorá STZ vytkla, že ju označil za neperspektívnu a urobil čokoľvek, len aby nehrala v zápase Pohára federácie.

25.07.2020 08:28
Chantal Škamlová Foto:
Chantal Škamlová.
debata (1)

Na spŕšku kritiky sa rozhodol zareagovať prostredníctvom sociálnej siete aj kapitán družstva Matej Lipták.

"Myslím si, že k daným stretnutiam a nomináciám, ktoré Chantal spomína, som sa vždy jasne vyjadroval. Hovoril som o nich viackrát, či už vtedy, keď sa nominácia nahlasovala, alebo počas priebehu samotných stretnutí. Preto nepovažujem za potrebné sa k tomu vracať.

Nikdy by som si nedovolil robiť nomináciu účelovo, alebo v zmysle toho, že by som v tíme nejakú hráčku nechcel. Vždy je mojím cieľom stretnutie vyhrať a to znamená vybrať najlepší možný tím.

Samozrejme oceňujem, že Chantal chce reprezentovať a že to vždy bol jej sen. Napokon je to snom väčšiny športovcov. Myslím si však, že Chantal trochu nadhodnocovala svoju úroveň a svoje možnosti. Nevylučujem, že v budúcnosti situácia nemôže byť iná. Pre slovenský fedcupový tím by bolo skvelé, keby sme mohli mať v tíme deblovú špecialistku, ktorá dosahuje svetovú úroveň, ako napríklad Filip Polášek.

Pokiaľ má niekto chuť a záujem, nemám absolútne žiaden problém sa s ním stretnúť a osobne si prejsť akúkoľvek problematiku. Avšak v debate medzi štyrmi očami. Nepovažujem za korektné a ani správne komunikovať cez médiá," odznelo v Liptákovom stanovisku.

Netrvalo však dlho a Škamlová zareagovala opäť. Jej status vám prinášame v plnom znení.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

C’est la vie #stillfeelinit#summertime#smileonmyface#troublesbehind#lastsummerpicture#winterishere#fitnesslife#sportismylife#fitnessaddict

Príspevok, ktorý zdieľa Chantal Skamlova (@chantal_skamlova),

"Milý pán Lipták,

mám voči Vám ako trénerovi rešpekt a vážim si Vás. Ďakujem za Vašu odpoveď a za Váš názor. Keďže sme však už začali komunikovať cez média, budem v tom aj pokračovať, lebo si myslím, že ľudia si zaslúžia vedieť pravdu z oboch strán.

Vo Vašom vyhlásení ste sa vyjadrili, že nadhodnocujem svoje možnosti a výkony. S týmto však nemôžem súhlasiť, lebo každý kto ma lepšie pozná, vie, že som mala skôr opačný problém. Nehovorím, že ste ma mali nominovať hneď do FED Cupu (aj keď ste mohli mať v nominácii 5 hráčok), ale myslím si, že šancu na zapojenie do tréningového procesu, kde by ste ma mal možnosť vidieť hrať aj osobne, som si zaslúžila. Nepamätám si totiž, že by ste niekedy boli na mojom zápase. Ale ako hovorím, ja Vaše rozhodnutia rešpektujem.

Nechcem, aby ste môj list brali Vy a ani Slovenský tenisový zväz spôsobom, ako ste ho uchopili. Mne nešlo o mňa, mne išlo hlavne o deti a o budúcnosť slovenského tenisu. To prečo ste to celé roky robili spôsobom, ako ste to robili, ma zaujíma len z tohto jediného dôvodu. Vidíte aj teraz ste použili slová, ktorými ste ma vlastne nepriamo označili za nulu. V Amerike je aj tisíca hráčka pre každého hviezda a určite sa im hrá lepšie s takým sebavedomím.

Preto by sme mali byť vo výbere slov voči hráčom do budúcna viac opatrný a skôr im ukazovať cestu ako na to majú a nie opačne. Ďakujem Vám ešte raz za vaše vyjadrenie a prajem Vám veľa športových aj osobných úspechov."

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Lipták #Chantal Škamlová