Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Číne do konca roka bez tenisu. Zrušili aj Turnaj majsteriek

Tenisová jeseň bude bez podujatí ATP a WTA v Číne. Najvyššie čínske úrady už pred dvoma týždňami oznámili, že v prevencii pred šírením koronavírusu až do konca tohto roka neusporiadajú na svojom území žiadne medzinárodné podujatia s výnimkou testovacích súťaží pred ZOH 2022 v Pekingu.

24.07.2020 11:51
tenis kurt Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Zvyčajne bohatá tenisová jeseň v rámci tzv. ázijskej tour obsahovala aj veľké turnaje China Open v Pekingu či prestížnej série ATP Masters 1000 v Šanghaji ako aj ženský šampionát WTA Finals v Šen-čene.

Hrať sa nebudú ani turnaje WTA vo Wu-chane, Nan-čchangu, Čeng-čou, Kuang-čou a Ču-chaj. Čo sa týka podujatí ATP, tenisti nevycestujú okrem Pekingu a Šanghaja ani do Čcheng-tu a Ču-chaja.

„Sme mimoriadne sklamaní, že naše prvotriedne turnaje v Číne sa v tomto roku nebudú hrať. Týka sa to aj majstrovského turnaja v Šen-čene. Nezostáva nám nič iné iba to rešpektovať a nádejať sa, že všetky tieto turnaje sa do Číny vrátia už v najbližšej sezóne,“ vyhlásil Steve Simon, šéf Ženskej tenisovej asociácie.

Rovnako prvý muž ATP Andrea Gaudenzi s ťažkým srdcom prijal oznámenie o zrušení podujatí v Číne v roku 20202.

"Turnaje v Číne tvorili základ pre naše turné v Ázii. Miestni fanúšikovia patria medzi najvášnivejších na svete a organizátori medzi najzodpovednejších.

To všetko nám bude nesmierne chýbať. Už teraz sa tešíme na pokračovanie o rok," povedal Andrea Gaudenzi, niekdajší 18. hráč rebríčka ATP vo dvojhre.

Najkrajšie hráčky tenisovej histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carling Bassettová (Kanada) - V roku 1985...

Posunutý tenisový kalendár plánovaný na obdobie od augusta do konca roka už zaznamenal niekoľko zmien aj mimo čínskeho územia. Len pred niekoľkými oznámili zrušenie svojho turnaja ATP organizátori z Washingtonu, ktorý sa mal hrať od 14. augusta.

Vedenie WTA však potvrdilo, že sa začne hrať 3. augusta v talianskom Palerme a o týždeň neskôr v Prahe a americkom Lexingtone.

Pražskí organizátori sa radujú z prihlášok dvoch hráčok Top Ten – bývalej svetovej jednotky Rumunky Simony Halepovej a Švajčiarky Belindy Bencicovej či niekdajšej finalistky Wimbledonu Kanaďanky Eugenie Bouchardovej.

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #ATP #WTA #koronavírus