Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Skalp Bencicovej jej dal krídla. Schmiedlová si vybojovala trofej

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa stala víťazkou ženskej dvojhry na Privatbanka Open. Vo finále v pozícii turnajovej trojky zdolala druhú nasadenú krajanku Viktóriu Kužmovú 3:6, 6:3, 6:4.

12.07.2020 17:25 , aktualizované: 19:14
Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Kužmová Foto: ,
Víťazka tenisového turnaja Privatbanka Open Anna Karolína Schmiedlová (vpravo) a zdolaná finalistka Viktória Kužmová.
debata

Schmiedlová získala odmenu 3000 eur, do hodnotenia Peugeot Tennis Tour si pripísala 20 bodov.

Kužmovej na antuke Slávie STU Bratislava vyšiel úvod stretnutia a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 3:1. Schmiedlová síce následne vyrovnala na 3:3, no ďalšie tri hry sa stali korisťou jej dobrej kamarátky.

Kužmová hrala agresívne, vychádzali jej údery po čiarach i stopbaly. Schmiedlová bola na rozdiel od sobotňajšieho víťazného duelu proti najvyšeie nasadenej Švajčiarke Belinde Bencicovej príliš pasívna, nedokázala Kužmovú zatlačiť.

V druhom dejstve Schmiedlová predĺžila údery a začala si viac pomáhať obojručným bekhendom, ktorý bol proti Bencicovej jej veľká zbraň. Dvakrát síce nedokázala potvrdiť brejk, no od stavu 3:3 získala tri gemy za sebou a vynútila si rozhodujúci set.

V ňom odskočila Kužmovej na 3:0. Najlepšia slovenská singlistka síce v ďalších minútach vyrovnala na 3:3, no záver patril Schmiedlovej.

Zverenka trénera Petra Hubera si titul cení o to viac, že ho získala na domácej pôde v areáli Slávie STU:

"Začala som trochu horšie, potrebovala som sa do toho dostať. Od úvodu druhého setu som predĺžila údery, dokázala som Viki dostať pod tlak, čo bol kľúč k úspešnému obratu.

Na konci zápasu som hrala naozaj veľmi dobre, som veľmi spokojná s predvedeným výkonom. Viki je moja dobrá kamarátka, zápasy proti nej nikdy nie sú ľahké. Musela som si to uhrať sama. Dala som do toho všetko a vyšlo to."

Anna Karolína Schmiedlová odvracia loptičku... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Anna Karolína Schmiedlová Anna Karolína Schmiedlová odvracia loptičku proti Viktórii Kužmovej.

Schmiedlovej pomohlo semifinálové víťazstvo nad Bencicovou: "Dalo mi krídla. Na finálový zápas som nastúpila s väčším sebavedomím. Hrala som odvážne, viac som riskovala a našťastie mi to padalo do kurtu.

Nebola som taká nervózna a viac som si to užívala, Bola som rada, že môžem hrať opäť na antuke. Tento titul je určite pekná náplasť za nevydarené priateľské stretnutie fedcupových tímov proti Česku."

Kužmová po zápase priznala, že cítila únavu: „Odohrala som v priebehu uplynulých týždňov veľa zápasov, ktoré mi odobrali veľa síl. Myslím si však, že napriek prehre som hrala dobre. Kaja potvrdila, že na antuke hrá výborne. Bolo to tesné, v treťom sete rozhodlo pár loptičiek.“

Ženy – dvojhra – finále:
Anna Karolína Schmiedlová (SR-3) – Viktória Kužmová (SR-2) 3:6, 6:3, 6:4

Mužskú dvojhru ovládol Molčan

Alex Molčan sa stal víťazom mužskej dvojhry na Privatbanka Open. Vo finále zdolal ako nasadená štvorka turnajovú päťku Lukáša Kleina 3:6, 6:4, 6:4 a odplatil mu prehru z Bratislava Open, Získal odmenu 3000 eur a do hodnotenie Peugeot Tennis Tour si pripísal 20 bodov.

Klein v úvodnom geme stratil podanie, hneď vzápätí však kontroval rebrejkom a dostal sa na koňa. Od stavu 2:2 získal tri gemy za sebou a prvý set sa stal jeho korisťou. Slovenský daviscupový reprezentant ťažil z kvalitného podania, mal navrch v dlhších výmenách a robil menej nevynútených chýb.

Alex Molčan vo finále Privatbanka Open. Foto: TASR, Pavel Neubauer
Alex Molčan Alex Molčan vo finále Privatbanka Open.

V druhom sete si obaja hráči suverénne vyhrávali svoje podania až do stavu 4:4. V deviatom geme Klein nevyužil šancu na rozhodujúci brejk. V ďalšej hre prišiel o servis a rovnako ako vo finálovom súboji na Bratislava Open boli diváci svedkami „trojseťáku“.

V rozhodujúcom dejstve viedol Klein 4:2, no Molčan potom získal štyri hry za sebou a tešil za zo zisku titulu.

"V treťom sete mal Lukáš dva brejky k dobru, no ani za stavu 1:4 som nezložil zbrane a bojoval som až do konca o každú loptičku. V šiestom geme som mu čistou hrou zobral podanie, čo ma výrazne nakoplo. Potvrdilo sa, že v trojsetových zápasoch mám veľmi úspešnú bilanciu, tieto duely mi sedia.

Vďačím za to môjmu kondičnému trénerovi. Počas pauzy zavinenej pandémiou koronavírusu som tvrdo makal na kondičke a teraz sa to vypláca," tešil sa Molčan, ktorý večer po boku Kleina nastúpil vo finále mužského debla.

Muži – dvojhra – finále:
Alex Molčan (SR-4) – Lukáš Klein (SR-5) 3:6, 6:4, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktória Kužmová #Anna Karolína Schmiedlová