Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvrdý útok na Federera z nižšieho poschodia: Ide ti iba o prachy

Pandémia koronavírusu odhalila jednu nepríjemnú skutočnosť. A to, že tenisové hnutie nie je jednotné. Dôvod? Finančné odmeny, ktoré prúdia predovšetkým na konto tých najlepších.

03.07.2020 20:14
40. Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata (4)

Postupne sa ozývajú aj nižšie postavení hráči. Podľa nich sú organizátori tenisových podujatí nespravodliví. Myslia iba na tých najlepších. Tenistov z prvej stovky…

Tentoraz sa ozval Austrálčan Andrew Harris. Ten si vzal na mušku obzvlášť Rogera Federera.

„Roger, Rafa a Novak. Sú na vrchole tak dlho, že už zabudli, aké je to byť na nižších pozíciách,“ zaútočil Harris, 204. hráč svetového rebríčka ATP. Urobil tak v podcaste Break Point.

„Najmä Federer, tomu to sakramentsky dobre vynáša. Na verejnosti hovorí, čo chcú ľudia počuť, teda že by mali byť lepšie ocenení aj horšie postavení hráči, ale keď dôjde k hlasovaniu, obhajuje len svoje záujmy,“ potvrdíil Harris.

Federer je nielen najbohatším tenistom, ale v príjmoch je na absolútnom čele rebríčka športovcov. Podľa magazínu Forbes zarobil vlani viac ako 100 miliónov dolárov. A Harris? Za celú kariéru 236-tisíc dolárov, ktoré si uhral na turnajoch.ň

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

„Mal by byť schopný výrazne podporiť tristo hráčov, nie len úzku špičku. Riadiace orgány musia v tomto smere urobiť viac pre to, aby pomohli tenistom mimo elitnej stovky, pretože aj za ňou je úroveň stále čertovsky dobrá. Je to o príležitosti posunúť sa na ďalší level,“ poznamenal Harris, podľa ktorého verejnosť vníma tenis ako šport boháčov, no nie je to tak, lebo sú v ňom obrovské rozdiely.

O tom, že prize money na menej dotovaných turnajoch by mali byť lepšie, porozprával pre Pravdu aj nádejný slovenský tenista Lukáš Klein. Ten sa však zároveň Federera zastal.

„On za to nemôže. Za tie roky v kolotoči ATP si vydobyl meno a obrovskú popularitu. Roger Federer je dnes úspešná značka. Nikto od neho nemôže chcieť, aby zo svojich peňazí pravidelne dotoval slabších hráčov. To však nemení nič na tom, že odmeňovanie aj na slabšie dotovaných podujatiach by sa malo zvýšiť – aby si aj tam mohli hráči na seba zarobiť,“ dodal Klein.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer