Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nole, stráž si viac rodinu. Slová tvojho otca sú neprípustné

Je zvyknutý na potlesk z tribún, úspechy, úsmevy, obdivné slová. Lenže aj Novak Djokovič má horšie dni. A práve také má najlepší tenista súčasnosti za sebou.

30.06.2020 21:31
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (15)

Zhrňme si to…

Po prvý raz zdvihol svet obočie v súvislosti s Djokovičom v apríli. Srb vtedy tvrdil, že nesúhlasí s očkovaním proti koronavírusu. Ak by ho k takémuto kroku niekto nútil, bol Djokovič pripravený ukončiť sezónu a nezúčastniť sa do konca roka už žiadneho turnaja.

„Som proti očkovaniu a nechcel by som, aby ma k tomu niekto nútil, aby som mohol cestovať. Ak by to bolo povinné? Potom sa budem musieť rozhodnúť. Mám však na to svoj názor a neviem, či ho niekedy prehodnotím,“ uviedol sedemnásťnásobný grandslamový šampión.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

O niekoľko týždňov pútal Djokovič na seba pozornosť znovu. Po tom, ako organizátori US Open vyšli na svetlo sveta s pravidlami, ktoré budú musieť hráči v prípade konania newyorského grandslamu dodržiavať, nečakal s kritikou.

„Nemôžem ísť do detailov, ale napríklad nebudeme môcť ísť ani do mesta, z letiska nás pošlú priamo do hotelov. Dva či trikrát týždenne absolvujeme testy a do areálu si budeme smieť priviesť iba jednu osobu, zdá sa mi to nereálne,“ zotrel organizátorov US Open.

Svet sa na Djokoviča znovu díval s trochu nechápavým pohľadom…

Najlepší tenisti všetkých čias Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Andre Agassi

Vrchol však prišiel len pred niekoľkými dňami – po tom, ako svetová jednotka s úsmevom na perách a veľkolepo usporiadala sériu turnajov Adria Tour. A práve po nej sa nakazila koronavírusom – spolu s ďalšími hráčmi na čele s Grigorom Dimitrovom či Bornom Čoričom.

Aby toho nebolo dosť, prilial olej do ohňa Djokovičov otec Srdjan.

„Prečo sa to vlastne stalo? Pretože Dimitrov prišiel na náš turnaj už chorý a ktovie, či vôbec bol testovaný. Spôsobil veľké škody našej rodine, ale aj Chorvátsku a Srbsku. Novak sa vôbec necíti dobre, ale to platí aj o iných, ktorí sa nakazili,“ uviedol Srdjan Djokovič v rozhovore pre RTL.

Okrem toho odporučil Rogerovi Federerovi, aby už odišiel do tenisového dôchodku.

Práve jeho slová rozrušili viaceré legendy. Napríklad aj Marca Rosseta – Švajčiara, ktorý sa pýši olympijským zlatom z Barcelony či tým, že vo svetovom rebríčku to dotiahol na deviatu priečku.

„Slová Djokovičovho otca považujem za neprípustné. Nech milujete svojho syna akokoľvek, nemôžete hovoriť niečo takéto,“ rozhovoril sa dnes 49-ročný bývalý tenista.

„Keby môj otec takéto niečo povedal, prišiel by som domov a pekne mu to vytmavil,“ dodal Rosset.

Podľa neho zohráva pri podobných vyjadreniach úlohu aj fakt, že Djokovič sa nevie zmieriť s tým, že Federer s Nadalom si užívajú medzi fanúšikmi podstatne väčšiu popularitu.

„Chápem, že je to pre neho frustrujúce, ale po takýchto vyjadreniach svojho otca body nezíska. Mal by sa viac starať o to, čo jeho rodina hovorí na verejnosti,“ odporučil Rosset svetovej jednotke.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer #Novak Djokovič #koronavírus #Adria Tour #Marc Rosset