Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hnev Djokovičovho otca: Dimitrov prišiel už chorý. Poškodil našu rodinu aj Chorvátov

Zatiaľ čo viacerí svetoví tenisti sa po prevalení nákazy koronavírusom na exhibičných turnajoch v Sarajeve a Zadare pustili do Djokoviča, otec svetovej jednotky si podal Bulhara Grigora Dimitrova.

24.06.2020 13:36
Croatia Tennis Dimitrov Coronavirus Foto: ,
Atmosféra na exhibičnom turnaji v Zadare.
debata (3)

Srdjan Djokovič si myslí, že práve bývalá svetová trojka bola spúšťačom nákazy medzi účastníkmi turnajov v rámci série Adria Tour, ktorú organizovali Djokovičovci a ktorá sa skončila predčasne viacerými nakazenými účastníkmi aj ich rodinnými príslušníkmi.

Okrem Novaka Djokoviča mala pozitívny test na koronavírus aj jeho manželka Jelena.

"Prečo sa to vlastne stalo? Pretože Dimitrov prišiel na náš turnaj už chorý a ktovie, či vôbec bol testovaný.

Spôsobil veľké škody našej rodine, ale aj Chorvátsku a Srbsku. Novak sa vôbec necíti dobre, ale to platí aj o iných, ktorí sa nakazili," uviedol Srdjan Djokovič v rozhovore pre RTL.

Zároveň však zdôraznil, že táto situácia musí celú rodinu posilniť.

"Je to také, aké to je. Musíme sa poučiť, viac sa chrániť a veriť, že to pominie. A my sa vrátime silnejší. Určite sa chceme ešte v budúcnosti vrátiť do Zadaru, aby tam Novak mohol odohrať zápasy.

Samozrejme, musí to byť bez strachu, že sa niečo môže stať," dopovedal Djokovič starší pre RTS, cituje ho portál B92.net.

Na obranu svojho zverenca sa postavil aj chorvátsky tréner Goran Ivaniševič. Nepáči sa mu prehnaná kritika voči Djokovičovi, ani to, že rozšírenie koronavírusu medzi hráčmi na turnaji Adria Cup niektorí údajne až priveľmi politizujú.

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...

"Cítim zodpovednosť a ľutujem každý prípad nakazenia. Lenže niektoré veci skrátka nemôžete ovplyvniť. Už to nezmeníme.

Zároveň ma mimoriadne znepokojuje, že nás označujú za hlavných vinníkov a snažia sa zbierať politické body na náš úkor," povedal bývalý úspešný hráč a víťaz Wimbledonu z roku 2001 Ivaniševič v rozhovore pre srbský Blic.

Aj bývalý tréner Niki Pilič sa zastal niekdajšieho zverenca Djokoviča. Podľa 80-ročného Piliča konal v dobrej viere, keď organizoval turnaje.

Novak Djokovič s deťmi počas belehradského... Foto: SITA/AP, Darko Vojinovic
Novak Djokovič Novak Djokovič s deťmi počas belehradského turnaja Adria Tour v polovici júna.

„Ja sa necítim spôsobilý kritizovať ho. Áno, nie všetko bolo perfektné. Museli pustiť štyritisíc fanúšikov, nemalo sa testovať intenzívnejšie? Ale Novak to nemyslel zle, na to ho poznám príliš dobre. Asi len chcel spraviť niečo, na čo bolo priskoro,“ citovala Piliča agentúra DPA.

Plenkovič sa ničoho neobáva

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič vyhlásil, že nepôjde do karantény, aj keď sa pred pár dňami nakrátko stretol s tenistom Novakom Djokovičom.

Vo vyhlásení chorvátskeho úradu verejného zdravotníctva sa uvádza, že Plenkovič nemá povinnosť podstúpiť karanténu, pretože nešlo o blízky kontakt a riziko prenesenia nákazy bolo vzhľadom na krátke trvanie jeho stretnutia s Djokovičom iba minimálne.

Novak Djokovič s chorvátskym premiérom Andrejom... Foto: SITA/AP, Mario Cuzic
Novak Djokovič, Andrej Plenkovič Novak Djokovič s chorvátskym premiérom Andrejom Plenkovičom 20. júna v Zadare.

Výsledok Plenkovičovho testu na ochorenie COVID-19 bol síce v pondelok negatívny, no po tom, ako bol v utorok pozitívne testovaný aj samotný Djokovič, opozícia ešte ráznejšie žiadala premiéra, aby podstúpil karanténu.

Avšak Plenkovič uviedol, že sa ničoho neobáva, pretože jeho stretnutie s tenistom trvalo len približne tri minúty.

„Podľa definície, ktorá popisuje, čo presne je blízky kontakt, toto blízky kontakt nebol a všetko je preto v poriadku,“ povedal Plenkovič. Informovala agentúra Reuters.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Grigor Dimitrov #koronavírus