Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič má koronavírus. Nakazená je aj jeho žena

Novak Djokovič má koronavírus. Srbský tenista to oznámil v utorok.

23.06.2020 14:26
Novak Djokovič Foto: ,
Svetová jednotka Novak Djokovič.
debata (24)

Svetová jednotka podstúpila testy v pondelok v Belehrade. Do svojho rodiska odletela po tom, ako sa na exhibičnom turnaji Adria Cup, ktorý organizoval práve Djokovič, nakazili viacerí hráči.

Medzi nimi boli napríklad Bulhar Grigor Dimitrov, Chorvát Borna Čorič či Djokovičov krajan Viktori Troicki. Pozitívne testy mali aj viacerí členovia realizačných tímov.

Tenisový svet preto čakal, ako na tom bude jeden z najlepších hráčov dejín. Ten, kto očakával, že pozitívnemu testu neunikne ani Djokovič, sa nemýlil.

Najlepší tenisti všetkých čias Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Andre Agassi

„Keď sme s rodinou prileteli do Belehradu, podstúpili sme testy. Ja manželka Jelena sme mali pozitívne výsledky, deti, našťastie, negatívne. Idem do domácej karantény, po piatich dňoch test zopakuejem,“ uviedol vo svojom vyhlásení Djokovič.

Ten sa nevyhol kritike za to, že v čase, keď svet ešte bojuje s pandémiou, zorganizoval turnaj, na ktorom hráči nemali rúška. Polonahí sa dokonca vrúcne objímali.

"Celý svet udržuje odstup a nosí masky. A na Adria Cupe sedeli vedľa seba rameno pri ramene a nemali masky. Robili si párty a objímali sa oblečení do pol pása. Nechápem, v akom svete to žijú. Zjavne v nejakej svojej bubline,“ nešetrila ostrými slovami Barbara Rittnerová, šéftrénerka Nemeckého tenisového zväzu.

Aj britský tenista Andy Murray sa pripojil k radu kritikov.

„Vždy som mal s Novakom dobré vzťahy. Ale to, čo sa teraz stalo, nevytvára dobrý dojem. Je dôležité, aby špičkoví hráči išli príkladom a aby ukázali, že to treba brať vážne. Treba si uvedomiť, že sú tu pravidlá, ktoré treba dodržiavať. Dúfam, že si z tohto vezmeme ponaučenie, pretože by sa ATP Tour nemohla vrátiť späť, ak by každý týždeň boli problémy s infikovanými hráčmi,“ citoval bývalú svetovú jednotku denník „The Times“.

Djokovičovi tak nezostáva nič iné, len sa kajať a hľadať ospravedlňujú­ce slová.

„Všetko, čo sme robili, sme robili s dobrým úmyslom. Náš turnaj mal spojiť ľudí a niesť v sebe posolstvo súcitu a podpory v celom regióne,“ odkázal sedemnásťnásobný grandslamový šampión, ktorého vedie slovenský kouč Marián Vajda.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Viktor Troicki #Grigor Dimitrov #Borna Čorič #koronavírus #Adria cup