Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší nakazený. Kauza okolo Djokovičovho turnaja naberá na obrátkach

Šéftrénerka ženskej sekcie Nemeckého tenisového zväzu (DTB) Barbara Rittnerová podrobila ostrej kritike Srba Novaka Djokoviča a jeho exhibičný turnaj Adria Cup.

23.06.2020 09:26 , aktualizované: 09:54
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič
debata

Po nedohranom podujatí v chorvátskom Zadare mali pozitívne testy na nový koronavírus dvaja hráči Grigor Dimitrov z Bulharska a Chorvát Borna Čorič. Okrem nich aj ďalší členovia realizačných tímov.

„Toto je úplná katastrofa pre celú tenisovú rodinu,“ citovala agentúra DPA Rittnerovú, ktorá 33-ročnú svetovú jednotku obvinila z poškodenia „tenisu“.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

„Celý svet udržuje odstup a nosí masky. A na Adria Cupe sedeli vedľa seba rameno pri ramene a nemali masky. Robili si párty a objímali sa oblečení do pol pása. Nechápem, v akom svete to žijú. Zjavne v nejakej svojej bubline,“ uviedla 47-ročná bývalá kapitánka nemeckého fedcupového tímu.

Organizátori Adria Cupu čelili už pred potvrdenými prípadmi kritike za nízku mieru ochranných opatrení na turnajoch v Belehrade a Zadare.

Tenisové zápasy sa hrali pred divákmi. Organizátori však argumentovali, že neporušili žiadne z vládnych opatrení na zastavenie pandémie ochorenia COVID-19 v Srbsku a Chorvátsku.

K nakazeným pribudol Troicki
Pozitívny test na koronavírus oznámil aj srbský tenista Viktor Troicki, ktorý štartoval na Adria Tour v Belehrade. Nakazená je aj jeho tehotná manželka. Troicki je po Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi a Chorvátovi Bornovi Čoričovi už tretím hráčom, ktorý sa predstavil na exhibičnom turnaji Srba Novaka Djokoviča Adria Cup a nakazil sa. Pozitívne nálezy mali aj dvaja tréneri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #koronavírus #Adria cup #Barbara Rittnerová