Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Djokovič odcestoval do Belehradu. Pozitívni sú aj jeho kondičný tréner a Čorič

Priznanie bulharského tenistu Grigora Dimitrova, že je nakazený novým koronavírusom, už v nedeľu večer obletelo svet.

21.06.2020 21:14 , aktualizované: 22.06.2020 20:04
debata (5)

V pondelok ráno však organizátori druhého dielu exhibičnej série Adria Tour v chorvátskom Zadare priznali, že pozitívny test na COVID-19 mali ďalší traja účastníci turnaja.

Na základe týchto zistení zrušili finále antukového podujatia, kde mali ešte v nedeľu proti sebe nastúpiť svetová jednotka Srb Novak Djokovič a Rus Andrej Rubľov.

Šéf odboru civilnej ochrany v Zadarskej župe Šime Vickovič síce nešpecifikoval, o koho ide, ale televízny kanál N1 bol ústretovejší.

Zľava: Alexander Zverev, Novak Djokovič, Grigor... Foto: SITA/AP, Darko Vojinovic
Novak Djokovič Zľava: Alexander Zverev, Novak Djokovič, Grigor Dimitrov a Dominic Thiem na podujatí Adria Tour v Belehrade.

V infikovanej trojici sa údajne nachádzajú aj chorvátsky tenista Borna Čorič, ktorý predtým v Zadare vyradil práve Dimitrova /4:1, 4:1/, a tiež Bulharov kondičný tréner.

Podľa srbského športového denníka zurnal.rs testovali pozitívne aj Djokovičovho kondičného trénera Marca Panichiho.

Djokovičov hlavný tréner Marián Vajda zo Slovenska sa na exhibícii nezúčastnil, keďže si bol ako divák pozrieť zápasy na turnaji Bratislava Open.

Djokovič sa odmietol otestovať priamo v Zadare a odcestoval domov do Belehradu.

„Necítil žiadne príznaky, preto v súlade s odporúčaniami chorvátskych zdravotníkov sa rozhodol vrátiť do Belehradu. S príslušnými odborníkmi sa spojí až v Srbsku,“ uvádza Blic.

Väčšina účastníkov zadarského turnaja strávila noc z nedele na pondelok na parkovisku pred Inštitútom verejného zdravia v Zadare, kde ich testoval na koronavírus hlavný epidemiológ Zadarskej župy Alan Medič.

Medzi testovanými nechýbal Nemec Alexander Zverev či Chorváti Borna Čorič a Marin Čilič a rovnako ich krajanka Dona Vekičová.

Bulhar podstúpil vyšetrenie v Monaku

Dimitrov v nedeľu na Instagrame priznal, že vyšetrenie podstúpil po návrate domov do Monaka.

"Chcem sa uistiť, že každý, kto so mnou prišiel do kontaktu, absolvuje test. Teraz som doma a zotavujem sa.

Ospravedlňujem sa všetkým, ktorým som mohol spôsobiť ťažkosti. Ďakujem za podporu a zostaňte zdraví," citoval Dimitrova portál BBC.

Bulhar sa predstavil aj na minulotýždňovom prvom Djokovičovom podujatí v Belehrade. V srbskej metropole navštívilo turnaj štyritisíc fanúšikov a v Zadare prišlo tiež niekoľko tisíc.

Alexander Zverev sa v Zadare nenakazil

Alexander Zverev potvrdil, že nemá koronavírus. Nemec mal negatívny test na ochorenie COVID-19.

„Dostal som správu, že všetkých z môjho tímu i mňa testovali negatívne na koronavírus,“ zverejnil v pondelok siedmy hráč rebríčka ATP na sociálnej sieti.

Organizátori Adria Cupu čelili už pred potvrdenými prípadmi kritike za nízku mieru ochranných opatrení. Tenisové zápasy sa hrali pred divákmi.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alexander Zverev (@alexzverev123),

„Ospravedlňujem sa všetkým, ktorých som mohol ohroziť tým, že som hral na tejto tour,“ kajal sa 23-ročný Zverev, ktorý na radu lekárov nastúpil do karantény. Informovala agentúra DPA.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Grigor Dimitrov #koronavírus