Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampión Američanom: Niečo som zanedbal - schopnosť chodiť. Nechutná diskriminácia

Ako sme informovali v uplynulých dňoch, po počiatočnej neistote sa napokon grandslamový turnaj US Open tento rok uskutoční. V pôvodnom termíne 31. augusta - 13. septembra, no s viacerými opatreniami, ktoré majú zamedziť šíreniu koronavírusu.

18.06.2020 15:35
debata
Dylan Alcott. Foto: SITA/AP, Lee Jin-man
Dylan Alcott Dylan Alcott.

Podujatie v newyorskom Flushing Meadows bude bez divákov. Tenisti neodohrajú kvalifikáciu, deblové súťaže budú mať skresaný počet účastníkov, zápasy v mixe, juniorov, ale aj telesne znevýhodnených zrušili úplne.

Rozhodnutie v poslednej menovanej kategórii rozladil svetovú jednotku z Austrálie Dylana Alcotta. Dvadsaťdeväťročný vozičkár, ktorý získal pred štyrmi rokmi v Riu zlatú paralympijskú medailu v drese basketbalovej reprezentácie Austrálie, vo viacerých príspevkoch na Twitteri netajil rozčarovanie.

„Urobil som maximum, aby som sa na US Open kvalifikoval – mám z neho dva tituly a som svetová jednotka. Zanedbal som však vec, na ktorej záleží – a to schopnosť chodiť. Nechutná diskriminácia,“ napísal aj s dávkou irónie.

Sťažoval sa aj na to, že s ním nikto o situácii nehovoril.

"Prosím, nevravte mi, že som väčší risk, pretože som invalid. Áno, som, ale to neznamená, že som chorý. Som v lepšej forme a zdravší ako takmer každý, kto toto číta.

Neexistujú žiadne ďalšie riziká. Iste, na svete sa určite dejú dôležitejšie veci, ale táto voľba by mala byť na mne. Je to obrovská diskriminácia hendikepovaných ľudí, ovplyvňuje naše životy i kariéru. Toto nie je dobré, US Open," dodal.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...
debata chyba
Viac na túto tému: #US Open 2020 #Dylan Alcott