Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisová exhviezda šokuje: Otec ma tyranizoval a s mamou mi ukradli milióny

Argentínčan Guillermo Pérez-Roldán patril pred 30 rokmi medzi najlepších antukárov na svete. Niekdajší trinásty hráč svetového rebríčka a víťaz deviatich turnajov na okruhu ATP sa po dlhých rokoch rozhodol zverejniť pikantné detaily o tom, ako ho tyranizoval jeho vlastný otec.

09.06.2020 13:58
Ilustračná, tenis, Roland Garros Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (3)

Pérez-Roldán sa obával najmä prehier, lebo tušil, čo bude nasledovať.

„Bolo to najmä v začiatkoch kariéry, keď som bol ešte veľmi mladý. Udieral ma vtedy päsťou do tváre, priväzoval ma k posteli a šľahal opaskom. Vraj aby som zlepšil pohyb na dvorci, lebo som nebol dostatočne rýchly,“ povedal dnes 50-ročný Pérez-Roldán pre denník La Nación, cituje ho aj portál krone.at.

Fyzické násilie nebolo jediné, čím mu otec znepríjemňoval ži­vot.

„Ukradol mi z účtu štyri až päť miliónov dolárov. Všetky moje tenisom zarobené peniaze boli zrazu preč. Urobil to spoločne s mojou mamou,“ spresnil štvrťfinalista Roland Garros z roku 1988.

Keď argentínsky denník vyzval na reakciu otca niekdajšieho skvelého antukára, ten neodpovedal na otázky týkajúce sa vzťahu so synom.

Pérez-Roldán doplnil, že jeho otec mal nepriamo na svedomí aj skorý koniec jeho kariéry. Bolo to v roku 1996, keď mal iba 27 rokov.

VIDEO: Pérez-Roldán dnes v pozícii trénera

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Guillermo en acción mostrando a sus pupilos como se hacen las cosas!!!! #guillo #academia

Príspevok, ktorý zdieľa Escuela Guillermo Perez Roldan (@perezroldantenis),

„Boli sme v talianskom Janove aj s otcom. On sa vtedy zaplietol do bitky na vlakovej stanici. Šiel som tam, aby som ho ochránil. Zbili a zranili ma a musel som podstúpiť niekoľko operácií. Potom som ukončil kariéru,“ skonštatoval rodák z Tandilu, odkiaľ pochádza aj súčasný argentínsky tenista Juan Martín Del Potro.

Napriek vypovedaným príkoriam z minulosti Pérez-Roldán stále verí, že si s otcom nájdu cestu k sebe.

„Možno jedného dňa sa tak stane. Predsa len je to stále môj otec,“ dodal bývalý člen širšej svetovej špičky, ktorý dvakrát vo finále dvojhry na turnajoch ATP mal tú česť aj proti Slovákom.

Na antuke v nemeckom Mníchove v roku 1987 zdolal Mariána Vajdu a v tom istom roku v holandskom Hilversume na tom istom povrchu nestačil na Miloslava Mečířa.

Tenisové rakety? Takto plynul čas Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Výrobca: Henry Malings z Francis Street...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Guillermo Pérez-Roldán