Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič kritizuje Američanov. To, čo od nás chcete, je extrém

Obmedzené tréningy. Len jedna sprevádzajúca osoba. Uzavreté šatne.

07.06.2020 08:09
Novak Djokovič Foto: ,
Svetová jednotka Novak Djokovič.
debata (5)

To sú len niektoré z opatrení, s ktorými sa zrejme budú musieť vyrovnať tenisti na tohtoročnom US Open. Newyorský grandslam by sa mal podľa organizátorov uskutočniť od 31. augusta.

Keďže vo svete stále panujú obavy z pandémie koronavírusu, pristúpili aj Američania k mnohým opatreniam. Na US Open preto nebudú môcť hráči počítať s podmienkami, na aké boli roky zvyknutí. Bez výnimky, všetko platí aj pre najväčšie hviezdy.

Vrátane Novaka Djokoviča.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

Práve Srb sa vyjadril, že si nevie veľmi dobre predstaviť, ako by podujatie vo Flushing Meadows prebiehalo.

„Tak v prvom rade, nesmeli by sme spať v hoteloch na Manhattane, museli by sme zostať niekde pri letisku. Testovali by nás dva či trikrát do týždňa,“ uviedla svetová jednotka pre srbskú televíziu Prva.

Djokovičovi sa taktiež nepozdáva, že by ho mal v New Yorku sprevádzať len jeden človek. Trojnásobný šampión z US Open je zvyknutý, že na každý turnaj pricestuje s podstatne početnejším štábom – trénerom, kondičným trénerom, fyzioterapeutom.

„Telefonoval som s niektorými z lídrov svetového tenisu. Hovorili sme aj o US Open. Podmienky, aké organizátori nastavili, sa nám zdajú extrémne,“ pritvrdil zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu.

Najlepší tenisti všetkých čias Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Andre Agassi

Nie je však jediný, kto takto uvažuje. V negatívnom tóne sa vyjadrila aj ďalšia z hviezd – Rafael Nadal.

Španiel by bol zrejme radšej, keby sa US Open tento rok ani nekonalo. „Keby som mal teraz odcestovať do New Yorku a hrať, musel by som povedať, že nie som pripravený,“ povedal štvornásobný víťaz záverečného grandslamu sezóny.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #US Open 2020