Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bencicová by sa mala ukázať aj v Prešove. Do Bratislavy možno prídu české hviezdy

Slovenský tenisový zväz zareagoval na otvorenie súťaží a zorganizuje sériu piatich špeciálnych turnajov mužov a žien. Hlavným cieľom je zabezpečiť kvalitný súťažný program pre hráčov, ktorí v čase pandémie koronavírusu nemôžu štartovať na podujatiach ATP, WTA a ITF.

03.06.2020 15:35 , aktualizované: 17:58
Belinda Bencicová Foto: ,
Belinda Bencicová bozkáva víťaznú trofej z Dubaja vo februári 2019.
debata

Séria „Peugeot Tennis Tour 2020 by Fortuna“ odštartuje turnajom Bratislava Open na dvorcoch Slovana (17.-20. júna), na ktorom sa okrem domácej špičky predstaví aj Švajčiarka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová.

„Belinda by sa mala zúčastniť aj na druhom turnaji série na kurtoch Slávie STU Bratislava (9.-12. júla) a na záverečnom v Prešove (25.-28. augusta). Pre naše fedcupové reprezentantky to bude veľká motivácia, budú mať možnosť konfrontovať sa so svetovou osmičkou,“ uviedol generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

Získajú turnajovú prax

Ďalšími zastávkami série budú Piešťany (23.-26. júla) a Žilina (30. júla – 2. augusta). Právo zúčastniť sa na turnajoch majú hráči, ktorí sú do 20. miesta celoštátneho rebríčka dospelých resp. dorastu za rok 2019. Víťazi dvojhry na jednotlivých turnajoch získajú 20 bodov a prémiu 3000 eur. Za celkové prvenstvo je vypísaná odmena 2000 eur.

VIDEO: Igor Moška hovorí o letnej sérii

Video

„Keďže svetové turnaje sa momentálne nehrajú, rozhodli sme sa vytvoriť náhradný program. Hráči môžu aspoň získať turnajovú prax, chceme našich najlepších tenistov priniesť do všetkých regiónov Slovenska,“ zdôraznil Moška.

Od štvrtka sa rozbehne tenisový život na celom Slovensku krajskými súťažami a mládežníckymi turnajmi. Na budúci týždeň je na programe extraliga družstiev, finále sa uskutoční 12. júna. Tituly obhajujú muži Slávie STU Bratislava a ženy TC EMPIRE Trnava. Už 1. kolo sľubuje pútavé bratislavské derby. Za Slovan totiž nastúpia Bencicová s Viktóriou Kužmovou a za Sláviu Anna Karolína Schmiedlová.

Viktória Kužmová. Foto: SITA
Viktória Kužmová Viktória Kužmová.

Atraktívne derby

Divácky atraktívne budú aj priateľské stretnutia Slovenska s Českom, ktoré sú naplánované na 4.-5. júla. Bratislava bude dejiskom fedcupového duelu, zápasu mužov do 23 rokov a juniorov a junioriek do 16 rokov. V Prahe uvidia daviscupový súboj, stretnutia žien do 23 rokov a juniorov a junioriek do 16 a 18 rokov.

"Oba národné tenisové zväzy sa pokúsia zostaviť čo najsilnejšie tímy. Začiatkom júla by mohlo byť na zápasoch už do 1000 fanúšikov a bolo by skvelé, ak by mali šancu vidieť na vlastné oči Karolínu Plíškovú či Petru Kvitovú. Chceli sme, aby sa fedcupový zápas konal v Bratislave, keďže český daviscupový tím sme hostili začiatkom marca v NTC.

Bude sa hrať klasickým formátom – v sobotu dve dvojhry a v nedeľu štvorhra a záverečné dva single. Bude to také prvé medzinárodné zápolenie po trojmesačnej pauze zavinenej pandémiou. Tenis má dobré epidemiologické predpoklady, neprichádza v ňom ku kontaktu. Verím, že pre slovenský aj český tenis budú tieto zápasy veľkým impulzom. O povrchu sa ešte nerozhodlo. Česi by chceli hrať na antuke na Sparte."

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Karolína Plíšková #Igor Moška #Belinda Bencicová