Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj nekonfliktný Federer môže čeliť kritike. Prečo vymazali jeho odkaz?

Roger Federer je tenisový džentlmen, škandály v jeho živote by ste hľadali márne. Vďaka víťazstvám, charizme a šarmu ho zbožňujú fanúšikovia na celom svete, Austráliu nevynímajúc. Viacerí tamojší obyvatelia ho však v týchto dňoch podrobili kritike.

29.05.2020 17:45
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata

Môže za to Švajčiarov odkaz pre Alana Jonesa, kontroverzného rozhlasového moderátora. Ten sa po 35 rokoch lúči so šou 2GB.

Federer mu poslal odkaz:

„Alan, tu je Roger. Chcel by som ti popriať všetko dobré do ďalšieho obdobia a gratulujem k neuveriteľnej 35-ročnej mediálnej kariére. Opatruj sa a nech sa ti darí.“

Federer si dáva pozor na obsah svojich príspevkov – a ich adresátov – na sociálnych sieťach. O to väčšie prekvapenie teraz vzbudil.

Rasistické názory

Jones sa totiž viackrát prezentoval rasistickými názormi. V roku 2005 napríklad podnietil revoltu, pri ktorej vyšlo do ulíc Sydney 5000 ľudí. Tí zaútočili na prisťahovalcov a ich potomkov.

Jones sa dostal pod paľbu kritiky aj kvôli názorom na ženy v politike a iných verejných funkciách. Sedemdesiatdeväťroč­ný moderátor čelí viacerým žalobám.

Federerov odkaz v Austrálii vymazali z Youtube kanála a televíznej siete Sky News Australia, niektoré televízne kanály ho však odvysielali.

Lúčil sa aj Bolt

Jones označil Federerove slová za úžasné prekvapenie a poďakoval aj ostatným, od ktorých mu prišiel odkaz na rozlúčku. Poslal mu ho aj Usain Bolt.

Ako píše tennisworldusa.org, viacerí Austrálčania sa pustili do kritiky Federera, no ten nemusel vedieť, že Jones bol obvinený z rasizmu a odkaz mu poslal s dobrým úmyslom. Šesťnásobný víťaz Australian Open mu počas svojej kariéry viackrát poskytol rozhovor.

Bazilejský rodák zatiaľ reakciu neposkytol.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...
debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer