Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadalova šokujúca prehra v Paríži 2009? Nebolo to len-tak

Bol to šok. Celý areál pri boloňskom lesíku v Paríži zmeravel. Chvel sa tak zvláštne - akoby sa stalo niečo nevídané.

28.05.2020 16:22
Tenis Foto: ,
Rafael Nadal.
debata

Nuž stalo sa…

Rafael Nadal, muž, ktorý na antuke nevedel prehrávať, padol. Z ničoho nič. Vo štvrtom kole – fáze, keď sa mal iba rozbiehať. Na zápas proti Švédovi Robinovi Söderlingovi zrejme nezabudne do konca života. Prehral 2:6, 7:6, 4:6, 6:7.

Lenže zrejme to nebolo len-tak. Ani deň blbec to nebol. Za Nadalovým vyradením bolo niečo iné. Čo to poodhalil Francúz Jo-Wilfried Tsonga.

„Rafa o tom nikdy nehovoril nahlas a ani zrejme nikdy nebude, ale my všetci vieme, že keď prehral, bol chorý. Veľmi ho bolelo hrdlo, celý sa cítil pod psa. Taká je pravda,“ priznal skúsený bombardér.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

S týmto tvrdením vyrukoval Tsonga v jednom z francúzskych podcastov, na ktorom sa zúčastnil aj jeho krajan Gäel Monfils. A ten charakterizoval Nadala takto:

„Stále tu hovoríme o tvrdom tréningu a práci, ale jednoducho musíme pochopiť, že existujú ľudia, ktorí prirodzene vyčnievajú. Tak to je. Sila, ktorou sa Nadal prezentuje na kurte, sa len veľmi ťažko dá opísať,“ dodal.

Nadal už dvanásťkrát ovládol Roland Garros a na tamojšej antuke prehral iba dvakrát. Po Söderlingovi aj s Novakom Djokovičom v roku 2015. O sezónu neskôr vzdal uprostred turnaja. Následné tri edície však opäť vyhral. V uplynulých dvoch finále pokoril Dominica Thiema.

Tenisové rakety? Takto plynul čas Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Výrobca: Henry Malings z Francis Street...
debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Jo-Wilfried Tsonga #Roland Garros