Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič zaviedol americký štáb do úkrytu, kde sa schovával pred bombami

O bombardovaní Srbska vojskami NATO hovoril veľakrát. Aj príbeh o tom, ako počas prvej noci náletov pomáhal rodičom ukryť mladšich bratov, ste už zrejme počuli.

24.05.2020 22:24
debata (48)

Novak Djokovič na jarné mesiace 1999 zabúda len ťažko. Najnovšie ukázal úkryt, v ktorom sa schovávala jeho rodina i susedia, americkému novinárovi Grahamovi Bensingerovi.

Svetová jednotka počas prehliadky betónovej pivnice opisovala spomienky na oné dni. Bol ešte veľmi malý a mnohým veciam nechápal. Spomienky však pretrvávajú.

Na nepríjemné časy si zaspomínal aj v rozhovore pre CNN v roku 2015. „Nikomu to neprajem. Dva a pol mesiaca, každý jeden deň a noc padali bomby. Nad našimi hlavami sme videli stíhačky a sledovali vypálené rakety, ktoré dopadali ani nie kilometer od nás,“ vravel.

„Viem, aké je to, keď človek stráda. Ale poznám aj pocit byť najlepším hráčom na svete v takom populárnom športe. Tento kontrast mi pomáha pri správnom nazeraní na život. Všetkých nás to posilnilo, vieme, aké je to tlačiť sa v izbe, ktorá má iba 60 metrov štvorcových. Vážime si život,“ zafilozofoval si.

Viac si prečítajte TU.

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...
48 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič