Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer netrénuje, nevidí na to dôvod. Kedy sa bál konca kariéry?

Tenista Roger Federer prezradil, že už dlhšiu dobu nemal v ruke raketu. Kariéru však končiť nemieni ani počas prestávky zavinenej pandémiou koronavírusu.

23.05.2020 15:46
debata
Roger Federer počas exhibície v Kapskom Meste... Foto: SITA/AP, Halden Krog
Roger Federer Roger Federer počas exhibície v Kapskom Meste vo februári 2020.

V rozhovore s bývalým brazílskym tenistom Gustavom Kuertenom štvrtý hráč rebríčka ATP uviedol, že neverí v skoré obnovenie sezóny.

„Momentálne netrénujem, pretože na to nevidím dôvod. Som spokojný s mojou fyzickou kondíciou. Bude aj tak trvať dlho, kým sa vrátime do súťažného diania,“ povedal Federer.

Tridsaťosemročného Švajčiara trápi predstava, že bude musieť hrať pred prázdnym hľadiskom.

„Mám v hlave cieľ, na ktorý môžem dosiahnuť, a to ma motivuje k ďalšej práci. Neviem si však predstaviť turnaje bez divákov. Hlavne na veľkých podujatiach bude pre mňa veľkým problémom nastúpiť pred prázdnym hľadiskom,“ povedal Federer podľa agentúry SID.

Bývalému kolegovi z okruhu ATP sa zdôveril, že v roku 2016 ho prenasledovali myšlienky o konci kariéry. „Bol som zranený, išlo o veľmi ťažký rok. Samozrejme, že som si pomyslel: Toto má byť koniec?“ vrátil sa k obdobiu spred štyroch rokov. Návrat však dopadol výborne a v roku 2017 si vybojoval dva grandslamové tituly, čo sa mu podarilo po ôsmich rokoch.

Čo ste o Federerovi možno nevedeli Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
Roger Federer, azda najpopulárnejšia tenisová...

Zákrok poriadne otestoval jeho myseľ, keďže si nebol istý následkami.

„Veril som, že budem mať druhú šancu. A tá prišla, bolo to pre mňa veľké prekvapenie. Cítil som, že táto operácia nemôže ukončiť moju kariéru. Vrátil som sa silný. Nielen na Australian Open, ale na celú sezónu. Bolo to super,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #koronavírus