Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká posila. Pandémia prihrala Slovanu svetovú hviezdu

Keď ju vedenie tenisového Slovana oslovilo, ani len nedúfalo, že by prikývla. Lenže Belinda Bencicová prekvapila, ponuku prijala, a tak sa stala novou posilou tenisového Slovana v slovenskej extralige.

22.05.2020 06:29
Belinda Bencicová Foto: ,
Belinda Bencicová v zápase 1. kola Australian Open proti Anne Karolíne Schmiedlovej.
debata

"Mám ligy rada. Naposledy som ich hrala ako tínedžerka, ale povedala som si prečo nie? Slovan ma oslovil a ja som na túto ponuku pristala.

Najlepší tenisti všetkých čias Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Andre Agassi

Súťažné zápasy sú v tejto situácii vítaným bonusom," vravela plynulou slovenčinou Bencicová pre RTVS.

Švajčiarska reprezentantka so slovenskými koreňmi sa momentálne pripravuje v Bratislave. Slovan jej ponúkol možnosť trénovať v jeho areáli, kde sa 23-ročná tenistka pripravuje aj spoločne s kondičným trénerom a priateľom v jednej osobe Martinom Hromkovičom, bývalým slovenským futbalistom.

„Najviac sa sústredím na udržiavanie toho, čo viem. Trénujem asi štyrikrát do týždňa hodinu – hodinu a pol denne. Osobne si myslím, že tento rok sa už medzinárodné turnaje neuskutočnia,“ doplnila.

Svetová osmička sa v rámci prípravy predstaví v júnovej extralige slovenských klubov.

"Hráčom chýbajú zápasy, tak som len tak ‚z brucha‘ navrhla, či by si v rámci dobrých vzťahov nechcela zahrať extraligu a ona súhlasila.

Tak sme to začali riešiť a už je dopísaná na súpisku," prezradila okolnosti spolupráce Radka Zrubáková pracujúca v štruktúrach klubu Slovan Bratislava.

debata chyba
Viac na túto tému: #Belinda Bencicová