Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič oznámil, že končí. Potom s ním žena rozohrala jednu veľkú hru

Sezóna 2017 bola pre Novaka Djokoviča ako zo zlého filmu. Rozišiel sa s dlhoročným trénerom Mariánom Vajdom, ktorý ho priviedol k najväčším úspechom v kariére a do tímu si vzal dvojicu - Andre Agassi a Radek Štěpánek.

21.05.2020 15:42
Jelena Djokovičová Foto:
Jelena Djokovičová so slávnym manželom na dovolenke.
debata (5)

Srb však akoby zabudol vyhrávať a vytratil sa aj z elitnej desiatky. Keď sa k tomu pridalo zranené rameno, radosť z tenisu vyprchala.

Djokovičovci v uplynulých dňoch americkému novinárovi Grahamovi Bensingerovi poodhalili, čo sa to vlastne v zákulisí dialo.

Všetko vraj spustilo predčasné vypadnutie na turnaji Masters v Miami. Sklamaný rodák z Belehradu doma oznámil, že s tenisom končí. Zároveň chcel informovať sponzorov, že nevie, či si dáva prestávku alebo jeho rozhodnutie je definitívne.

Vraví sa, že za všetkým hľadaj ženu. Napokon, tie najlepšie vedia, ako na svoje polovičky. Ako presvedčiť partnera, že jej názor je vlastne ich spoločným. Na dovolenke rozohrala s Novakom akúsi hru.

Začala hrať tenis so synom Stefanom. Deň čo deň ho brávala na kurt. Iba ona, syn a starý robot na vystreľovanie loptičiek… Za nejaký čas sa však medzi nich prikmotril aj sám Novak – v šortkách, bez tenisiek i bez trička. Keď videl, ako si jeho syn s mamou udierajú do rakety, jednu si vypýtal.

Čo ste o Federerovi možno nevedeli Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
Roger Federer, azda najpopulárnejšia tenisová...

„Zastavila som ho. Povedala som mu, že s nami hrať nebude. Ty si s tenisom predsa skončil, nenávidíš ho, nechceš s ním mať nič spoločné. Nechaj nás, toto je iba náš čas,“ vravela Jelena.

Zasiahol však malý Stefan, ktorý si otca na kurte prial…

„Nasledujúce dni už chodil s nami. A v ten posledný sa dokonca aj obliekol, obul. Zároveň mi povedal, že skúsi zavolať Mariánovi Vajdovi a požiada ho, aby ho trénoval opäť. Opýtala som sa ho, ako to myslí,“ spomínala Jelena.

Myslel to tak, že chce opäť vyhrávať. O pár dní už dvojica spolu trénovala v Španielsku…

Spojenie Vajda – Djokovič je naozaj unikátne. Slovák bol pri všetkých grandslamových úspechoch – žiadny iný tréner ich nemá na konte tak veľa, ako on.

Najlepší tenisti všetkých čias Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Andre Agassi

„Fakt, že Vajda pozná Novaka od začiatku kariéry a vedomie, že práve on ho priviedol k najväčším úspechom, ho robí slobodným. K Djokovičovi môže byť na sto percent otvorený, nemusí sa pred ním na nič hrať. Veru, to sa často nevidí. V tenisovom kolotoči nenájdete vo vzťahu tréner – hráč veľa úprimných partnerstiev. Marián mu môže povedať čokoľvek,“ povedal pre Pravdu srbský novinár z televízie Sportklub Saša Ozmo.

Podľa neho ich spolupráca vydrží až do konca Srbovej kariéry. „Všetko závisí od Vajdu. Je evidentné, že stále viac chce byť so svojou rodinou a preto na niektoré turnaje necestuje. Som však presvedčený, že ak by to záležalo iba na Novakovi, vydržia bok po boku až do konca,“ dodal.

A v čom je Vajdovo kúzlo? Vysvetľuje Dominik Hrbatý, jeho niekdajší zverenec. „Má neskutočné herecké nadanie, možno lepšie ako jeho brat Jozef. Veľmi dobre sa dokáže vcítiť do kože mladého tenistu a hrať s ním akési predstavenie. Povedal by som to takto: päťdesiatnik Vajda nemá problém zapadnúť ani medzi tínedžerov. A nepreženiem, ak poviem, že by si porozumel aj so škôlkarmi (smiech). Je to jedinečný človek.“

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Marián Vajda #Jelena Djokovičová