Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovičovci pália po Federerovi. Naložili aj fanúšikom po celom svete

"Nechápem, prečo ho ľudia nemilujú rovnako ako Federera, či Nadala," povedala nedávno na adresu svojho syna - Novaka Djokoviča - mama Dijana. V rozhovore pre magazín GQ sa snažila nájsť odpoveď, prečo publikum vo väčšine sveta jej najstaršieho syna odmieta.

19.05.2020 21:38
Novaj Djokovič Foto:
Novak Djokovič a jeho otec Srdjan.
debata (15)

„Úprimne, neviem, čo sa to deje. Veď je dobrý, tvrdo pracuje, ale ľudia ho natoľko nemilujú. Možno je to tým, že nabúral ich dominanciu a nevedia prehrýzť, že je svetovou jednotkou,“ zamyslela sa.

Dijana sa následne rozpovedala o lanskom zápase roka. Wimbledonskom finále, v ktorom Srb odvrátil dva mečbaly a premohol Švajčiara. „V aréne nás bolo len pár, ktorí sme fandili Novakovi. Dosť ma to iritovalo, keďže Roger je celkom arogantný človek,“ naznačila.

„Nechápem a dosť pre to trpím,“ dodala so smútkom v hlase.

Nebolo to však prvýkrát, kedy klan Djokovičovcov napádal svojich rivalov.

Napríklad po tohtoročnom finále v Melbourne sa otec Srdjan hneval, že publikum stálo na strane zdolaného Rakúšana Dominica Thiema.

„Neuveriteľné, čo sa tam dialo. Sedemnásobný viťaz podujatia zvádza boj s Rakúšanom a obecenstvo fandí Rakúšanovi. To je predsa opovrhovanie. Vždy som sa domnieval, že tenis je šport pre bohatých – keďže svetovou jednotkou je Srb, mnohých to zrejme irituje. Nie je totiž žiadnym tajomstvom, že môj syn je najlepší v histórii. Štatistiky to hovoria,“ poznamenal.

Čo ste o Federerovi možno nevedeli Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
Roger Federer, azda najpopulárnejšia tenisová...

Aj v inom interview sa Srdjan rozrozprával o antipatiách, ktoré pociťuje od fanúšikov voči svojmu synovi. „V Austrálii, v New Yorku alebo v Londýne. O niečo menej v Paríži. Tam si získal ich srdcia, keď začal rozprávať po francúzsky. Nechápem, je skvelý, slušný a úctivý, ale ľudia mu nevedia zabudnúť, že vyhráva v ére Federera a Nadala,“ vravel.

„Pokiaľ bol svetovou trojkou, všetko bolo v poriadku, ale akonáhle sa dostal na vrchol, zrazu má problém. Raní ma to. Na druhej strane to dáva Nolemu silu zdolávať oboch,“ poznamenal.

Po fanúšikoch sa kritika ušla aj Federerovi. „Možno že je najlepší v histórii, ale ako človek je presný opak. Zaútočil na Novaka počas Davisovho pohára v Ženeve, vedel, že je to jeho nasledovník a napriek tomu sa ho snažil zdiskreditovať,“ prezradil.

„Roger žiarli odkedy je Novak pred ním. Žiarli, lebo je lepší a čoskoro ho predbehne,“ dodal.

V tejto chvíli slová rodičov nekomentuje Federer ani Djokovič. Medzi nimi síce nepanuje priateľstvo ako medzi Federerom a Nadalom, isté však je, že veľký rešpekt z oboch strán tam je.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Novak Djokovič