Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Muži vládnu, ženský tenis je nepredajný, vraví Safin. Prečo?

Debata o tenisovej rovnosti medzi ženami a mužmi je častým terčom kontroverzií a nekonečných debát.

07.05.2020 17:09
Maria Šarapovová Foto: ,
Maria Šarapovová na archívnej snímke pred podobizňou Novaka Djokoviča.
debata

K téme rovnakej výšky odmien sa vyjadrili viacerí tenisti, kritické ohlasy prichádzajú najmä z mužského tábora počas granslamových turnajov, kde hrajú na tri víťazné sety, narozdiel od dvoch v prípade žien.

Bývalá svetová jednotka Marat Safin porovnala atraktivitu mužského a ženského kolotoča pre sponzorov a pozrela sa aj na rozdielne hodnoty na trhu.

„Mužský tenis vládne. Už dlhší čas je z hľadiska príjmov či obchodu atraktívnejší a púta väčšiu pozornosť. Ženský tenis je, naopak, produkt, ktorý sa veľmi ťažko predáva. Povedal by som, že je to takmer nemožné, keďže nemá veľké hviezdy,“ tvrdí.

Vybral aj najväčšie postavy z okruhu WTA. „Bez prítomnosti športových, ale aj mediálne atraktívnych osobností ako Maria Šarapovová či Serena Williamsová, v podstate nie je možné predať takýto produkt,“ myslí si Safin, ktorému sa pozdáva myšlienka spojenia organizácii ATP a WTA, ktorú podporuje najmä Roger Federer.

So Safinom súhlasí aj jeho krajan Michail Južnyj. „Keby ste sa ma spýtali, ako vyzerá top 10 ženského rebríčka, vedel by som vymenovať nejaké mená, ale nie všetky. A poradie už vôbec nie. A to sa v tenise veľmi angažujem,“ povedal aktuálny tréner Denisa Shapovalova.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová #Marat Safin