Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý turnaj po pauze. V Nemecku hrá i senzačný premožiteľ Nadala

Bez divákov, čiarových rozhodcov, podávačov loptičiek aj pozápasového podania rúk. Tak vyzerali piatkové tenisové súboje v Nemecku, spomedzi hráčov bol najznámejší Dustin Brown. Pred televíznymi kamerami, ktorých prenos sledovali fanúšikovia po celom svete. Kamery nikto neobsluhoval, po ich inštalácii bez pohybu prenášali obraz z akcie.

02.05.2020 13:06
Dustin Brown Foto: ,
Dustin Brown je bývalý 64. hráč sveta, v minulosti si spravil meno zdolaním Španiela Rafaela Nadala vo Wimbledone.
debata (2)

Súboje sa konali v malom nemeckom mestečku Höhr-Grenzhausen v krytej hale na antukovom povrchu. Už takmer dva mesiace trvajúcu pauzu v tenisovom kolotoči tak prerušila táto miniakcia. V predchádzajúcich pandemických týždňoch si tenisti merali sily nanajvýš vo virtuálnom priestore.

Tridsaťpäťročný Brown je bývalý 64. hráč sveta, v minulosti si spravil meno zdolaním Španiela Rafaela Nadala vo Wimbledone. Je najznámejším z osmičky zúčastnených hráčov.

„Rád hrám pred ľuďmi, pretože na kurte mi dodávajú energiu. A to robí túto hru zábavnou. Teraz, keď si tribúny prázdne, je to úplne iné. Snažím sa získavať silu inak, ale je to ťažké,“ poznamenal jeden z hráčov Florian Broska.

Na rovnako mieste sa v druhej polovici mája uskutoční aj miniturnaj žien, obstarať by ho mali Alison Riskeová, Amanda Anisimovová, Danielle Collinsová a Ajla Tomljanovicová.

Exhibičný turnaj chystá aj tréner Sereny Williamsovej Patrick Mouratoglou, ktorý a akciu vo francúzskom Nice plánuje dotiahnuť Davida Goffina či Alexeja Popyrina.

Už o týždeň sa na Floride uskutoční akcia s účasťou Mattea Berrettiniho, Reillyho Opelku, Tennysa Sandgrena a Tommyho Paula.

Takéto exhibičné turnaje schválila Jednotka tenisovej integrity (TIU) s dôvetkom, že takéto podujatia síce nie sú vedené vrcholnými tenisovými inštanciami, no stále sú pod drobnohľadom TIU.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dustin Brown