Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokus-omyl! Slávny jubilant našiel recept na šťastie. Volá sa Steffi

Najprv Barbra Streisandová, potom Brooke Shieldsová. Legendárny tenista Andre Agassi našiel pohodu až pri nemenej legende Steffi Grafovej.

29.04.2020 12:00
Rok 2011: Tenista Andre Agassi Foto: ,
Rok 2011: Tenista Andre Agassi a jeho manželka Steffi Graf počas exhibičného zápasu v Prahe.
debata

Taký úspešný pár nenájdete nikde. Doma majú 30 grandslamových trofejí. Keď sa slávna rodáčka z Manheimu v roku 1999 lúčila s kariérou, jej budúci partner – Agassi – triumfoval na Roland Garros. Mimochodom, v semifinále vtedy zdolal Dominika Hrbatého.

Ale späť k Agassimu s Grafovou…

Dnes sú spolu už takmer 19 rokov a majú dve deti – Jaddena a Jaz.

Aj keď sa spolu zosobášili už v roku 2001, veci sa mohli vyvíjať úplne opačne. Agassi sa v rozhovore pre BBC priznal, že Steffi sa mu zapáčila deväť rokov predtým, ako ju požiadal o ruku. Na otázku, čo si o sebe vtedy navzájom mysleli, Američan odpovedal: „Ona bola pre mňa krok správnym smerom. Ja pre ňu pravdepodobne tým nesprávnym.“

Písal sa rok 1999, Steffi sa po 17 rokoch rozhodla ukončiť kariéru a Agassi slávil veľký triumf. „Vtedy sa to naozaj začalo,“ prezradil Agassi, ktorý sa v ten istý rok rozviedol so slávnou americkou herečkou Brooke Shieldsovou.

Jeho druhá svadba už bola iná – v žiadnom prípade nie celebritná. Zúčastnili sa na nej iba matky oboch úspešných tenistov a svedkovia. Nik iný. „Netúžime po zbytočnej pozornosti. Nielen my a naša rodina, ale aj naši priatelia, ľudia, ktorých stretávame v našom miestnom obchode s potravinami, si užívajú náš život,“ poznamenal od dnes 50-ročný rodák z Las Vegas.

Keď sa reportér BBC nenechal odbiť, Agassi predsa len naznačil, čo je za úspechom jeho vzťahu s Grafovou. „Domnievam sa, že pre šťastné manželstvo neexistuje skutočný recept. Je tam však niekoľko nevyhnutných vecí, ktoré musia fungovať. Potrebujete k tomu dvoch ľudí, ktorí sa skutočne rešpektujú a milujú. Zároveň to chce disciplínu a odhodlanie,“ zamyslel sa.

Pokiaľ ide o disciplínu – tenisti vedia, o čom to je. Roky života im diktuje prísny režim – od stravovania až po tvrdé tréningy. „Disciplína sa z manželstva často vytráca. Neskôr sa pretaví do nedostatku rešpektu a straty starostlivosti o seba samého. V takomto prípade môže dôjsť k narušeniu komunikácie,“ vraví Agassi.

15-krát romantika Andre Agassiho a Grafovej Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Rok 1999: Záber na partnerov Andreho Agassiho a...

Po odchode do tenisového dôchodku sa usadil v Las Vegas, kde vyrástol. Pár sa tam spoločne zameriava na akadémiu Andreho Agassi, ktorá okrem tenisu dbá aj na vzdelanie.

„Byť rodičom je mojou najväčšou zodpovednosťou. Vidieť rásť naše deti je zasa najväčšou radosťou. Chcem robiť správne rozhodnutia, to, čo je pre ne najlepšie. Neexistuje žiadna odpoveď na to, ako vychovávať 17-ročného chalana, ​​pretože dosiaľ som mal doma iba 16-ročného. Takže sa to budem musieť naučiť na budúci rok,“ povedal.

Oddaný otec prezradil ešte jednu pikošku z jeho źivota. Keď mal jeho syn päť rokov, dal mu sľub, ktorý stále drží. Jadden mu vyrobil náhrdelník a Andreho požiadal, aby ho nosil vždy, keď bude mimo domu. „Vyrobil ho a ja som si ho nechal. Ak by som ho nedajbože stratil, bola by to pre mňa katastrofa,“ dodal Agassi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andre Agassi #Steffi Graf