Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší Grand Slam v ohrození. Zrušia ho alebo presunú?

Vedenie tenisového turnaja US Open rozhodne o organizácii v pôvodnom termíne najneskôr v júni. Grand Slam je naplánovaný na 31. augusta až 13. septembra.

25.04.2020 14:10
centrálny dvorec v New Yorku, Arthur Ashe Foto: ,
Centrálny dvorec v New Yorku pomenovaný po Arthurovi Ashovi.
debata

Tenisová federácia USA (USTA) však uvažuje aj o jeho presunutí z New Yorku, ktorý je epicentrum koronavírusu v krajine, do Kalifornie.

Informoval o tom španielsky denník Marca, podľa ktorého by sa mohlo podujatie uskutočniť v Indian Wells. Kalifornské stredisko má dostatočné kapacity a hlavný dvorec s miestom pre 16 100 divákov je druhý najväčší na svete, hneď po štadióne Arthura Ashea.

New York má najviac prípadov nového koronavírusu v USA a v jeho metropolitnej oblasti podľahlo ochoreniu COVID-19 už viac ako 16 000 osôb. V tenisovom centre Flushing Meadows navyše zriadili provizórnu nemocnicu.

V USA evidovali v sobotu popoludní viac ako 925-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a vyše 52 000 mŕtvych. Celosvetovo je v 210 krajinách/ú­zemiach potvrdených už vyše 2,8 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu takmer 200 000 osôb.

debata chyba
Viac na túto tému: #New York #Indian Wells #US Open 2020