Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer vyzýva na revolučnú zmenu. Nie si v tom sám, podporila ho Halepová

Koronavírusová kríza by mala spojiť svetový tenis. Minimálne by tak mali učiniť dve veľké organizácie ATP a WTA, ktoré zastrešujú mužský a ženský tenis na vrcholnej úrovni.

22.04.2020 18:56
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata

Podľa 20-násobného grandslamového šampióna Rogera Federera by sa Asociácia tenisových profesionálov a Ženská tenisová asociácia mali zlúčiť do jednej silnej organizácie pre dobro svetového tenisu.

„Buď budeme mať dve oslabené alebo jednu silnú centrálu. Čo si teda vyberieme. Podľa mňa k zlúčeniu malo dôjsť už dávno,“ uviedol Roger Federer v sérii svojich statusov na sociálnych sieťach.

„Nehovorím o spájaní sa súťaží priamo na kurte, ale o zlúčení riadiacich orgánov ženského a mužského tenisu tak, aby hájili záujmy všetkých profesionálnych tenistov. Je príliš mätúce pre fanúšikov, čo sa im ponúka v momentálnej podobe. Dve rôzne organizácie, dva typy rebríčkového poradia, rozličné logá, odlišné webstránky a tiež turnaje rôznych kategórií. Chcelo by to zjednotiť sa,“ vysvetlil 38-ročný Švajčiar.

Simona Halepová myšlienku Rogera Federera... Foto: SITA, Andy Brownbill
Simona Halepová Simona Halepová myšlienku Rogera Federera podporuje.

Iniciatíva Federera by mohla nájsť podporu aj u ďalších hráčov. Prvou lastovičkou je Rumunka Simona Halepová. Aktuálna svetová dvojka a úradujúca wimbledonská šampiónka na twitteri slávnejšiemu kolegovi napísala: „Nie si v tom sám.“

Momentálne je tenisová scéna celosvetovo zastavená do 13. júla. Istotou je zrušenie tohtoročného Wimbledonu aj presun Roland Garros na jesenný termín 20.9. – 4.10. Mnohí tenisti však reagujú na otázky o pokračovaní sezóny tak, že tušia jej úplné zrušenie až do konca kalendárneho roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #ATP #WTA #Roger Federer