Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vajda: Novak nemôže trénovať každý deň. Reštart možno v septembri

Aj v čase tenisového ticha je Novak Djokovič v spojení s trénerom Mariánom Vajdom, ale iba na diaľku cez skupinový videochat. Srbská svetová jednotka a jeho slovenský tréner si posielajú videá k individuálnemu tréningovému plánu. Spoločný kontakt aj riadne tréningy sú v čase pandémie koronavírusu iba zbožné želanie. "Netrénuje každý deň, nedá sa. Robí fitness podľa pokynov kondičného trénera Marca Panicchiho," uviedol Marián Vajda pre RTVS.

21.04.2020 09:05
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič a jeho slovenský tréner Marián Vajda.
debata

Djokovič je aj prezident Hráčskej rady ATP a nedávno dal na známosť, že sa chystá finančne podporiť rebríčkovo nižšie postavených hráčov. Práve tí najviac trpia výpadkom príjmov počas koronakrízy. „Spojil sa aj s Rafaelom Nadalom a Rogerom Federerom, je to výborná idea,“ myslí si Vajda.

Na otázku, ako vidí pokračovanie sezóny, ktorú v marci prerušili pred začiatkom turnaja v americkom Indian Wells, skúsený 55-ročný tréner naznačil, že nútená prestávka ešte chvíľu potrvá. „Myslím si, že aj v lete v Amerike sa budú rušiť turnaje. Možno v septembri by sa to mohlo postupne začať otvárať,“ dodal Vajda.

Práve Djokoviča sa z hľadiska jeho formy najviac dotklo prerušenie sezóny 2020. V jej úvode ôsmykrát v kariére ovládol grandslamový Australian Open a neskôr po piaty raz aj turnaj v Dubaji v SAE. Spolu s triumfom s tímom Srbska na ATP Cupe mal pred začiatkom pandémie na konte 18 víťazných zápasov a ani jednu prehru.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

I’m all in for the #allinchallenge. Come be my guest at the next @usopen. It’s every human’s right to have food on the table no matter what so the #allinchallenge is raising money for America’s @nokidhungry, @wckitchen, @mealsonwheelsamerica, @feedingamerica, and @americasfoodfund. For you and a guest I’m donating your flights/hotel, tickets in my box, a practice session, signed match gear and rackets.. a full-on experience at one of the best tournaments of the year. 100% of funds will go to help Americans facing the crisis of hunger. Go to allinchallenge.com to bid on this experience Thanks for inviting me in @garyvee. I nominate @serenawilliams @kingjames and @gerardbutler.

Príspevok, ktorý zdieľa Novak Djokovic (@djokernole),

„Som pripravený hrať aj teraz, ale treba počkať niekoľko mesiacov. Som momentálne požehnaný tým, že môžem byť s rodinou. Je to kvalitatívne inak strávený čas ako počas tenisových turnajov,“ uviedol nedávno Novak Djokovič, citoval ho portál essentiallyspor­ts.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #ATP #Novak Djokovič #Marián Vajda #koronavírus