Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Deň, keď Agassi skočil do nesprávneho chomúta. Zo žiarlivosti rozbíjal trofeje

Bola to svadba roka. Písal sa 19. apríl 1997 a slávny americký tenista Andre Agassi si bral ešte slávnejšiu holywoodsku herečku Brooke Shieldsovú.

19.04.2020 09:00
Andre Agassi Foto: ,
Andre Agassi s grandslamovou trofejou. Tú svoju vraj rozbil.
debata (9)

Pár sa spoznal na Vianoce v roku 1993 v jednej z kalifornských reštaurácií. Všetko vyzeralo ideálne. Ale nebolo. Ani pred samotnou svadbou.

Shieldsová opísala vo svojej knihe napríklad incident, ktorý sa odohral v roku 1995. V tom čase hrala epizódnu úlohu v seriáli Priatelia, kde mala Joeymu Tribbianimu olízať prsty počas romantickej večere. Ale keď to videl priamo v štúdiu žiarlivý Agassi, bolo zle nedobre. Nahneval sa a ušiel u Los Angeles do Las Vega.

Keď Shieldsová prišla domov, nestačila sa diviť. „Andre rozbil všetky svoje tenisové trofeje, dokonca aj tie z U.S. Open a Wimbledonu,“ opísala nepríjemnú story. Agassi jej vraj naviac povedal, že z neho urobila hlupáka.

Napriek tomu sa pár o dva roky neskôr vzal.

Agassi je o päť rokov mladší ako Shieldsová. Tvrdí, že od prvej chvíle vedel, že manželstvom s herečkou robí zle. Zlý pocit mal vraj aj počas svadobného dňa.

A Shieldsová? „Vedela som, že som urobila chybu. Nechcela som byť vydatá. Chcela som byť nevesta, ale ešte som sa nemala vydávať,“ prezradila.

„Vtedy som si myslel, že nemôžem byť ženatý s nikým. Myslím, že načasovanie je veľmi dôležité. V manželstve je potrebná dvoch ľudí, ktorí si rozumejú. A ja som rozhodne nerozumel ani sám sebe,“ priznal neskôr.

V skratke: Brooke nechápala Andreho tenisový svet a on sa nerád ukazoval na párty filmových a seriálových hercov. Napriek tomu, že ho šoubiznis neoslovil, ba čo viac, dokonca ho nenávidel, reklama mu zarobila stovky miliónov dolárov.

Tenistovi, ktorý má iránske korene, sa však vôbec nedarilo ani na okruhu ATP. Na istý čas vypadol aj zo stovky, cítil znechutenie a prázdnotu.

„Každý deň to bolo to isté, frustrujúce ako vo filme Groundhog Day. Upadal som rôznymi spôsobmi. Niekedy to bolo nedostatkom práce. Potom som sa zasa ničil drogami. Našiel som mnoho spôsobov, ako si ubližovať,“ spomínal na zlé obdobie.

Pochopiteľne, ak sú v manželstve nespokojní obaja, nemôže to dobre dopadnúť. Obzvlášť, ak ide skôr o dohodu spolubývajúcich ako skutočnú inštitúciu manželstva.

Neubehli ani dva roky a prominentný pár sa rýchlo rozviedol.

„Môj rozvod bol veľmi rýchly a tiež išiel relatívne hladko. Ale je zaujímavé, čo mi potom povedal: Buď rada, že nemáme deti, inak by si to tak jednoduché nemala. A to je tiež dôvod, prečo s ním nie som,“ povedala herečka v Today Show o svojom dvojročnom manželstve s tenistom.

Obaja sa nakoniec pobrali vlastnou cestou. Šťastnejšou, ako bola tá spoločná.

Shieldsová sa znovu dva roky po rozvode vydala. Vzala si o rok staršieho filmového producenta Chrisa Henchyho, s ktorým má dve dcéry.

Agassi si v rovnakom roku vzal nemeckú tenistku Steffi Grafovou. Štyri dni po svadbe sa narodil ich syn. Dcéra prišla na svet o dva roky neskôr.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Andre Agassi #Brooke Shields