Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruská hviezda sa pustila do politikov. Ľuďom vraj nasadzujú obojky

Jevgenij Kafeľnikov patrí medzi najslávnejších ruských tenistov. Na okruhu ATP získal 26 turnajových trofejí vo dvojhre, z toho dva grandslamové. V roku 1999 bol svetovou jednotkou, o rok neskôr sa stal olympijským šampiónom. Vlani ho prijali do Medzinárodnej siene slávy.

16.04.2020 10:40
Jevgenij Kafeľnikov Foto: ,
Jevgenij Kafeľnikov počas prijatia do Medzinárodnej siene slávy v americkom Newporte v auguste 2019.
debata (68)

Rodák zo Soči je veľmi aktívnym v komentovaní aktuálnych udalostí na Twitteri. Štyridsaťšesťročný Kafeľnikov pred niekoľkými dňami kritizoval opatrenia moskovských úradov v súvislosti s pandémiou koronavírusu.

„Ak ste vy pripravení nasadiť si elektronický obojok, ja svoju slobodu nikdy nikomu nedám,“ napísal na sociálnej sieti.

Narážal na dodržiavanie domácej karantény, ktoré v Moskve sledujú na základe údajov mobilných operátorov či prostredníctvom kamier v uliciach mesta. Systém, ktorý povoľuje opustiť domov, podľa BBC čelí technologickým problémom. Úrady ich pripisujú kybernetickým útokom.

Spomínaný zdroj tiež informuje, že niektorí opoziční politici zavedenie technológie označujú za porušovanie práva na súkromie.

Začiatkom týždňa ruský prezident Vladimir Putin povedal, že situácia v súvislosti s novým koronavírusom sa v krajine nezlepšuje. Denne pribúdajú tisíce nakazených ľudí, najhoršia situácia je v Moskve (dve tretiny prípadov).

Ochorením COVID-19 sa nakazilo v Rusku vyše 25-tisíc ľudí, stredajšie oficiálne údaje informovali o 198 mŕtvych.

K situácii sa s veľkou dávkou konšpiratívnosti v utorok vyjadrila iná niekdajšia ruská tenisová hviezda. Ako sme informovali, Marat Safin považuje pandémiu za prípravu na čipovanie obyvateľstva na celom svete.

68 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Jevgenij Kafeľnikov