Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Prehraj a dostaneš 100-tisíc, zvádzali Ukrajinca. Chcel na nich rozmlátiť raketu

Ukrajinský tenista Sergij Stachovskij prezradil, že pred jedenástimi rokmi počas grandslamového turnaja Australian Open 2009 dostal ponuku na ovplyvnenie výsledku zápasu.

14.04.2020 12:32
Sergej Stachovskij Foto: ,
Sergij Stachovskij.
debata

Už 34-ročný rodák z Kyjeva, momentálne 169. hráč rebríčka ATP, v rozhovore pre ukrajinskú televíziu priznal, že v uplynulých rokoch sa o tejto skutočnosti bál prehovoriť.

Ponuka na nekalé konanie prišla pred zápasom 1. kola s Francúzom Arnaudom Clémentom.

„Kontaktovali ma dvaja ľudia, ktorých podporovali tzv. investori,“ povedal Stachovskij, ktorý mal v prípade dohody s týmito ľuďmi zinkasovať 100-tisíc dolárov, ak úmyselne dovedie zápas do neúspešného konca.

„Viedol som 2:1 na sety, ale nakoniec som prehral. Keď som schádzal z kurtu, pomyslel som si, že keď tých dvoch teraz stretnem, rozmlátim raketu o ich hlavy,“ dodal.

Ochranu mu nemohli zaručiť

Po stretnutí upovedomil Jednotku tenisovej integrity (TIU), ktorá sa zaoberá odhaľovaním podobných praktík v tomto športovom odvetví. Bál sa však o svojich blízkych a chcel pre nich záruku bezpečnosti.

„Spýtal som sa predstaviteľov TIU, či ochránia moju rodinu, ak budem svedčiť. Vedel som, že ide o nebezpečných ľudí. Odpovedali mi však, že mi nič nemôžu zaručiť,“ skonštatoval Sergij Stachovskij.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sergij Stachovskij #koronavírus