Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zásah do čierneho. Wimbledon dostane tučné odškodné

Zrušenie tohtoročnej edície tenisového Wimbledonu nespôsobí organizátorom taký veľký škrt cez rozpočet ako sa pôvodne očakávalo.

09.04.2020 15:09
Fred Perry, Wimbledon Foto: ,
Uzavretý wimbledonský areál so sochou Freda Perryho.
debata

Skúsení činovníci z londýnskeho All England Clubu predvídali zásah vyššej moci, konkrétne epidémie, a ich racionálnosť sa napokon ukázala ako „zásah do čierneho“.

Podľa reportéra Action Network Darrena Rovella dostanú Briti za zrušenie turnaja vyplatenú poistku vo výške 114 miliónov libier.

Pre pandémiu koronavírusu sa najslávnejší a najstarší tenisový turnaj na sveta nebude konať prvýkrát od II. svetovej vojny. Nasledujúca edícia Wimbledonu je naplánovaná na 28. júna – 11. júla 2021. Wimbledon sa prvýkrát uskutočnil v roku 1877 a potom sa konal každý rok s výnimkou obdobia dvoch vojen (1915–1918 a 1940–1945).

Ešte v roku 2003, krátko po vypuknutí epidémie SARS, sa organizátori Wimbledonu rozhodli uzavrieť poistku. Odvtedy každoročne platili poisťovni 1,6 milióna libier, po sedemnástich rokoch sa však predvídavosť vyplatila. Wimbledon dostane štedrú kompenzáciu, čistý zisk z poistky po odrátaní zaplateného poistného bude vyše 80 miliónov libier.

Mnohí tenisti sa spočiatku zasadzovali za to, aby sa turnaj iba odložil na neskorší termín v tomto roku. To sa však ukázalo ako nemožné, dôvodom je špecifický trávnatý povrch. Roland Garros na rozdiel od Wimbledonu pozná svoj náhradný termín. Na parížskej antuke by sa malo hrať od 20. septembra do 4. októbra 2020.

debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #koronavírus