Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kašeľ ako nikdy predtým. Zverev si vraj koronavírus priniesol už do Austrálie

Horúčka, kašeľ či dýchacie ťažkosti sú hlavné symptómy nakazenia sa ochorením COVID-19. S odstupom približne troch mesiacov nemecký tenista Alexander Zverev priznal, že podobné zdravotné problémy mal spolu s priateľkou Brendou začiatkom roka, keď sa v Austrálii pripravoval na úvodný grandslamový turnaj sezóny. Nakaziť sa mal v krajine, v ktorej celosvetový problém vypukol.

06.04.2020 18:33
Alexander Zverev Foto: ,
Alexander Zverev na januárovom turnaji ATP Cup v Brisbane.
debata

„S mojou priateľkou Brendou sme boli 28. decembra v Číne. Neviete si predstaviť, ako som potom mesiac kašlal v Austrálii. Horúčku som mal dva alebo tri dni a kašľal som päť alebo šesť hodín. Brenda tiež. Nevedeli sme, čo to je. Nikdy som nemal takýto kašeľ. Nemal som bolesti, ale kašľal som nepretržite každých desať sekúnd,“ cituje aktuálne siedmeho hráča sveta nemecký denník Bild.

Alexander Zverev mal symptómy koronavírusu, ale nikdy testovaný nebol. V tom čase totiž ochorenie COVID-19 nebolo také rozsiahle a ľudí v Austrálii skôr trápili miestne požiare.

Spomenutá choroba sa zrejme podpísala na nepresvedčivých výkonoch Nemca na ATP Cupe, kde prehral všetky tri zápasy. Následne sa však dostal do formy a na Australian Open postúpil do svojho prvého grandslamového semifinále.

Tieto dni trávi Alexander Zverev na Floride, jeho priateľka zostala v Berlíne. Naposledy sa videli pred šiestimi týždňami.

„Po turnaji v Acapulcu sme si povedali, že sa znova stretneme v Miami, pretože ona mala v Berlíne nejaké obchodné veci. Nevideli sme sa už mesiac a pol. Keby prišla ku mne, musela by byť v karanténe dva týždne. Je to nanič. Chýba mi,“ povedal víťaz Turnaja majstrov z roku 2018.

Alexander Zverev sa k ľudom prihovoril aj na sociálnej sieti Instagram, kde ich vyzval aby zostali doma a v bezpečí. Zo športovej stránky ho však mrzí, že v roku 2020 nemôže postúpiť v rebríčku ATP vyššie.

„Situácia je pre mňa dosť hlúpa. V roku 2019 som hral veľmi zle a neobhajujem takmer žiadne body. Teraz som ich mohol veľa nazbierať, ale nemôžem a uviazol som na siedmom mieste,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Zverev #koronavírus