Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najväčšou obeťou krízy je Djokovič. Kto z nej môže ťažiť?

Kto môže najviac získať a kto stratiť v tenisovom svete v čase pandémie? Expert stanice Eurosport a víťaz 33 turnajov ATP Mats Wilander sa pre francúzsky denník L'Équipe vyjadril aj k týmto témam.

06.04.2020 11:30
Novak Djokovič, Dominic Thiem Foto: ,
Novak Djokovič prechádza pri Dominicovi Thiemovi vo finále Australian Open.
debata

Do druhej kategórie podľa neho jednoznačne patrí Novak Djokovič. Svetová jednotka ešte tento rok nespoznala chuť prehry. So Srbmi vyhral prvý ATP Cup, následne ovládol Australian Open a získal 17. grandslamovú trofej. Uspel aj na turnaji v Dubaji.

„Je veľmi smutné, čo sa momentálne deje vo svete. Tenis chýba, teraz by prebiehalo najdôležitejšie obdobie sezóny s turnajmi ako Indian Wells, Miami, Rím, Roland Garros a Wimbledon. Súčasná situácia nie je dobrá pre nikoho. Veľa hráčov si síce vie zariadiť tréning, ale najväčšou výzvou je nájsť motiváciu – keďže ani nevedia, na čo sa vlastne majú pripraviť. Nedokážeme odhadnúť, ako dlho to ešte bude trvať,“ poznamenal Švéd.

Mats Wilander. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Mats Wilander Mats Wilander.

Momentálne je sezóna prerušená do 23. júla, toto obdobie sa však môže predĺžiť. Niektorí hráči z top 10 sa dokonca nemôžu pripravovať ani na kurtoch, keďže sú limitovaní karanténnymi obmedzeniami.

„Djokovič tento rok neprehral. Bol vo výnimočnej forme a zastavil ho až koronavírus. On na situáciu jednoznačne najviac doplatil. Okrem toho je súčasný stav zlý aj pre mladé pušky, ktoré mali šancu potrápiť veľkú trojku, a to aj na grandslamoch, napríklad Tsitsipas, Shapovalov či Auger-Aliassime. Mladíkov tréningy veľmi nezaujímajú, dôležité sú ich zápasy s lepšími súpermi. Je to pre nich veľmi ťažké,“ pokračoval Wilander.

Existuje niekto, kto zo zrušených turnajov môže urobiť výhodu? „Hráči, ktorí sa v čase Australian Open zranili. Keď sa všetko vráti do normálu, začnú od nuly. Nedá sa však predvídať, kedy sa to stane,“ zamýšľa sa.

Kariéry Rogera Federera a Sereny Williamsovej sa pomaly blížia k záveru. Spočiatku sa stalo, že Švajčiar môže zo situácie ťažiť, keďže po operácii kolena mal v pláne vynechať Roland Garros, no keďže zrušili aj Wimbledon, všetko je inak. Na tráve sa naskytla šanca na úspech aj Američanke.

Wilander upozornil aj na ochudobnených fanúšikov dvojice. „Obišli veľmi zle, keďže nemôžu vidieť hru Rogera a Sereny, legiend, ktorých kariéry sú na konci. Ktovie, koľko šancí ešte priaznivci dostanú, aby ich mohli povzbudzovať,“ do­dal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #koronavírus