Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pomáhajú aj Roger a Mirka. Rodinám v núdzi venovali milión

Po viacerých športových hviezdach, prevažne z futbalového prostredia, sa rozhodol finančne podporiť boj proti ochoreniu COVID-19 aj švajčiarsky tenista Roger Federer.

25.03.2020 15:29
debata
Roger a Mirka Federerovci. Foto: instagram.com/rogerfederer
Federer Roger a Mirka Federerovci.

Majiteľ 20 grandslamových titulov na sociálnej sieti twitter informoval verejnosť o svojom štedrom príspevku rodinám vo vlasti. Zároveň túto „výzvu“ posunul ďalej.

„Toto sú náročné časy pre nás všetkých a na nikoho by sme nemali zabudnúť. Mirka a ja sme sa rozhodli venovať milión švajčiarskych frankov rodinám v núdzi vo Švajčiarsku. Náš príspevok je len začiatok. Dúfame, že ostatní sa pridajú k podpore väčšiemu počtu rodín, ktoré to potrebujú. Spoločne môžeme túto krízu prekonať. Zostaňte zdraví,“ napísal Federer v troch jazykoch – v angličtine, nemčine a francúzštine.

Roger Federer v závere februára informoval o tom, že po artroskopii kolena vynechá prestížne turnaje v USA a Roland Garros. Pandémia koronavírusu však spôsobila, že podujatie v Indian Wells a Miami sa neuskutočnia a grandslamový turnaj v Paríži presunuli až na september.

Aktuálne sú všetky profiturnaje pod hlavičkou ATP a WTA až do 7. júna zrušené, niektorým možno v budúcnosti nájdu náhradný termín.

Vo Švajčiarsku v stredu prekročili hranicu 10-tisíc nakazených osôb na ochorenie COVID-19, čo túto krajinu radí na ôsmu priečku spomedzi všetkých štátov sveta. V „krajine helvétskeho kríža“ koronavírusu podľahlo už 145 osôb, ďalších 131 ľudí sa podarilo vyliečiť. Slovensko, odkiaľ pochádza Federerova manželka Mirka, má aktuálne potvrdených 216 nakazených osôb.

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Roger Federer #Mirka Vavrinecová #koronavírus