Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rybáriková oznámila termín konca kariéry. Zaľúbila sa do iného športu

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková v apríli tohto roka ukončí svoju profesionálnu kariéru. Rodáčka z Piešťan vo štvrtkovom spravodajstve TV JOJ potvrdila, že finálový turnaj Pohára federácie v maďarskej Budapešti bude jej poslednou tenisovou zastávkou.

05.03.2020 17:53
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková v roku 2017 dosiahla najväčší úspech kariéry, keď sa prebojovala do semifinále Wimbledonu.
debata (1)

"Myslím si, že je to definitívne a nezvratné rozhodnutie. Mala som čas si to premyslieť a aj s pánom Igorom Moškom sme sa dohodli, že by som ešte odohrala fedcupové stretnutie. Teraz nás čaká v Budapešti.

Je super, že sme sa tam kvalifikovali a bude to pekná bodka za mojou kariérou," uviedla Rybáriková, ktorá na okruhu WTA získala štyri turnajové tituly.

Svoj najväčší úspech dosiahla pred necelými troma rokmi, keď postúpila do semifinále Wimbledonu. Nevyhýbali sa jej však zranenia.

„Rok 2017 bol môj najlepší, ale rok predtým som mala dve operácie. Už vtedy som zvažovala, či to ešte pôjde a či sa vrátim naspäť. Bohužiaľ, potom prišli znovu zranenia a mala som ich veľmi veľa. Bolo to pre mňa ťažké obdobie a povedala som si, že to asi nemá veľký význam,“ povedala Rybáriková.

Posledný súťažný zápas odohrala Rybáriková na vlaňajšom US Open, keď prehrala v prvom kole kvalifikácie s Kórejčankou Na-Lae Han. Novú záľubu si našla v inom športe.

"Tento rok budem mať 31 rokov a už je ťažké sa vracať. Viac som mala v ruke golfovú palicu ako tenisovú raketu. Hrala som veľa golfu, nedávno som bola desať dní v Miami, kde sme boli s priateľom na takej golfovej dovolenke.

Veľmi ma to baví, ale teraz sa dostávam znovu do tenisového švungu a začala som trénovať na Fed Cup. Trénujem na štvorhru, pretože na dvojhru by som nebola fit," uviedla Slovenka v rozhovore pre TV JOJ.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Let’s play some golf ️‍♀️ ⛳️. Thanks to @golffashion.ch i am dressed like a pro. Now it’s time to find my swing ☺️ www.golffashion.ch

Príspevok, ktorý zdieľa Magdalena Rybarikova (@magdalena_rybarikova),

Ďalšie plány po tenisovej kariére Magdaléna Rybáriková zatiaľ neprezradila. "Ešte je skoro. Neviem či by som chcela trénovať alebo nie. Chcem si trochu oddýchnuť, venovať sa golfu, ísť do krajín, kde som ešte predtým nebola a užívať si aj taký normálny život, nielen ten tenisový.

Bola som síce vo veľa krajinách, ale videla som akurát kurty a letisko. Už sa teším, že trošku viac spoznám tie krajiny," dodala Rybáriková.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Pohár federácie #slovenské tenistky