Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer sa odhodlal k ráznemu kroku. Vynechá preň aj Roland Garros

Švajčiarsky tenista Roger Federer musel pre zdravotné problémy prerušiť sezónu a vynechá hneď niekoľko prestížnych turnajov.

20.02.2020 12:07
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata

Bývalú svetovú jednotku trápilo zranenie pravého kolena, a tak sa odhodlal k ráznemu rozhodnutiu.

„Dúfal som, že bolesť odíde, ale po diskusii s mojim tímom som sa rozhodol v stredu podstúpiť artroskopiu kolena vo Švajčiarsku. Po tejto procedúre doktori potvrdili, že to bol správny krok a sú presvedčení o tom, že prebehne úplne zotavenie,“ uviedol rodák z Bazileja na sociálnych sieťach.

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión musel výrazne upraviť svoj program. „Bohužiaľ, budem musieť vynechať turnaje v Dubaji, Indian Wells, Bogote, Miami a tiež Roland Garros. Som vďačný každému, kto ma podporuje. Nemôžem sa dočkať, kedy budem späť na kurte. Vidíme sa počas trávnatej časti sezóny,“ skonštatoval Federer.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Roger Federer (@rogerfederer),

Vlani sa 38-ročný tenisový velikán po trojročnej prestávke predstavil na Roland Garros, postúpil do semifinále, no tento rok body za účasť medzi najlepším kvartetom obhajovať nebude.

Federer sa v tejto sezóne predstavil iba na Australian Open, kde postúpil do semifinále. V ňom však nedokázal výraznejšie konkurovať Novakovi Djokovičovi, keďže už predtým s Austrálčanom Johnom Millmanom či Američanom Tennysom Sangrenom odohral náročné päťsetové zápasy.

Naposledy potešil fanúšikov v Afrike, kde sa s Rafaelom Nadalom predstavili na exhibičnom zápase v Kapskom Meste. Zápas naživo sledovalo rekordných 51 954 divákov a tiež sa vyzbierali tri milióny amerických dolárov pre vzdelávanie detí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer