Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda je späť. Mamička Clijstersová sa vrátila prehrou

Belgická tenistka Kim Clijstersová sa vrátila v pondelok do tenisového kolotoča.

17.02.2020 20:09
Kim Clijstersová Foto: ,
Kim Clijstersová na turnaji v Dubaji.
debata

Bývalá svetová jednotka, štvornásobná grandslamová víťazka a členka Medzinárodnej tenisovej siene slávy sa predstavila na 20. ročníku turnaji WTA v Dubaji.

Nebol to však úspešný návrat, keďže v 1. kole dvojhry Dubai Duty Free Tennis Championships podľahla Španielke Garmine Muguruzovej, finalistke nedávneho grandslamového Australian Open, za 97 minút 2:6, 6:7 (6). Pre Clijstersovú to bol prvý súťažný duel od roku 2012.

V prvom sete hneď v úvodnom geme prišla o svoj servis, potom si ho prehrala ešte raz. V druhom dejstve z 0:3 otočila na 5:4 a vyhrávala aj 6:5. V tajbrejku viedla 2:0, súperka otočila na 5:3, Belgičanka vyrovnala na 5:5 i 6:6, ale ďalšie dve body patrili svetovej šestnástke, ktorá postúpila do osemfinále.

V ňom ju čaká víťazka súboja Dajana Jastremská (Ukr.) – Veronika Kudermetovová (Rus.). Dvojnásobná dubajská semifinalistka Muguruzová v prvom vzájomnom dueli dosiahla 19 víťazných úderov, o štyri viac ako súperka. Španielka si pomáhala najmä prvým servisom, z ktorého získala takmer 75 percent bodov.

Trojnásobná mamička Clijstersová pôvodne uvažovala nad návratom už počas januárového Australian Open, ale zdravotné problémy boli proti.

„Som nadšená z toho, že opäť nastúpim v súťažnom zápase. Viem, že pre turnaj v Dubaji je to jubilejný ročník, a tak je pre mňa cťou vrátiť sa do hry práve tu. Zároveň to bude môj debut v Dubaji. Nemôžem sa dočkať toho, kedy sa vrátim k športu, ktorý milujem a opäť zahrám si pred fanúšikmi. Podpora, ktorú som dostala od oznámenia môjho návratu, bola obrovská,“ uviedla Clijstersová ešte pred duelom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kim Clijstersová