Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky ako favoritky? Lipták s kapitánkou Britiek nesúhlasí

Už v závere aktuálneho týždňa čaká na slovenské tenistky mimoriadne dôležité stretnutie v Pohári federácie. Pod vedením nehrajúceho kapitána Mateja Liptáka zabojujú proti tímu Veľkej Británie o postup na finálový turnaj Pohára federácie 2020 do Budapešti.

04.02.2020 17:40
Matej Lipták Foto: ,
Kapitán slovenského tímu Matej Lipták.
debata

Zápas v AXA aréne Národného tenisového centra v Bratislave sa bude hrať na antuke v piatok 7. a v sobotu 8. februára, v oboch prípadoch sa hrať začne o 16.00 h.

„Som rád, že sme mali kurt k dispozícii o niečo skôr. Všetky baby sú na tom dobre a atmosféra v tíme je tiež dobrá,“ zneli prvé slová Mateja Liptáka na utorkovej tlačovej konferencii. Jednotkou tímu SR je košická rodáčka Viktória Kužmová, ktorej v singlovom rebríčku WTA patrí 65. miesto.

Okrem nej boli nominované aj Jana Čepelová, Rebecca Šramková, Anna Karolína Schmiedlová a Magdaléna Rybáriková, ktorá v tejto sezóne zatiaľ neodohrala ani jeden súťažný duel. „Magda v utorok už trénovala naplno a je v poriadku. Všetky dievčatá sú fit, nikto sa na nič nesťažoval. Dávajú do prípravy maximum a verím, že v zápase sa to ukáže. Ešte nemám úplne jasno o tom, kto bude hrať,“ pokračoval Lipták.

Podľa nehrajúcej kapitánky britského tímu Anne Keothavongovej sú favoritkami februárového zápasu Slovenky.

„Budú mať podporu z publika. Nemáme tu našu najlepšiu hráčku, ale takto to je a my pracujeme s hráčkami, ktoré máme. Chceme sa však pobiť o čo najlepšie výsledky,“ prezradila na oficiálnej tlačovej konferencii.

„Domáci si zvolili za povrch antuku, pre nás to však nie je prekvapenie. Je to výzva, ale tlak asi bude na domácom výbere,“ doplnila. Britky pricestovali do Bratislavy v nedeľu bez svojej jednotky Johanny Kontovej, tímovou jednotkou bude Heather Watsonová.

Matej Lipták so slovami Keothavongovej nesúhlasí. „Nemyslím si, že sme favorit tohto zápasu. Možno pri pohľade na rebríček pri prvej hráčke, ale Pohár federácie je tímová súťaž a ide o päť zápasov. Forma našich hráčok v úvode sezóny síce nebola oslnivá, ale dobré je, že tréningy na antuke by nám mohli pomôcť,“ poznamenal niekdajší tréner Dominiky Cibulkovej.

Po vzore mužského Davisovho pohára aj ženský Pohár federácie tento rok vyvrcholí finálovým turnajom. V Budapešti sa v polovici apríla predstaví dvanásť krajín, pričom osem postúpi z februárovej kvalifikácie. Pokiaľ by Slovensko v súboji s Veľkou Britániou neuspelo, bude o zotrvanie vo Svetovej skupine bojovať v baráži. Už v predstihu majú na finálový turnaj PF garantovanú miestenku finalisti z roku 2019 Austrália a Francúzsko, Maďarsko ako usporiadateľ a tiež Česko, ktorému bola udelená voľná karta.

Kádre tímov na fedcupový zápas v Bratislave

SLOVENSKO

  • Viktória Kužmová (65./30. vo štvorhre)
  • Jana Čepelová (161./-)
  • Magdaléna Rybáriková (172./980.)
  • Anna Karolína Schmiedlová (199./-)
  • Rebecca Šramková (202./366.)
  • Kapitán: Matej Lipták

VEĽKÁ BRITÁNIA

  • Heather Watsonová (74./120.)
  • Harriet Dartová (141./209.)
  • Naiktha Bainsová (217./204.)
  • Katie Swanová (257./467.)
  • Emmma Raducanuová (363./-)
  • Kapitánka: Anne Keothavongová
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské tenistky #britské tenistky