Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Polášek nevylúčil ďalšiu spoluprácu s Kužmovou. Hľadí aj na olympiádu

Slovenský deblový špecialista Filip Polášek má za sebou úspešné vystúpenie na prvom tenisovom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne. So svojím chorvátskym partnerom Ivanom Dodigom sa prebojovali až do semifinále.

31.01.2020 17:04
Filip Polášek Foto: ,
Filip Polášek počas tlačovej konferencie po návrate z Australian Open.
debata

Napriek tomu aktuálne najlepšieho slovenského tenistu skôr máta prehra v súboji o finále s domácim duom Max Purcell, Luke Saville 7:6 (7), 3:6, 4:6.

„Semifinále grandslamu je vždy úspech. Tento turnaj nám sadol, o to viac nás mrzí spôsob, ako sme z neho vypadli. Nerobili sme zlé rozhodnutia na kurte, ani to nebolo tak, že by sme nezvládli taktickú stránku, no nedokázali sme sa vyrovnať s podmienkami. Ak to niekto nechápe, môže si to vyskúšať. Klimatické podmienky pre nás Európanov sú skrátka iné. Ja som sa v Austrálii vždy trápil, možno som zaplatil daň za to, že som tam šesť rokov nebol. Verím, že šance ešte prídu,“ povedal Polášek na piatkovej tlačovej konferencii po prílete na Slovensko.

Polášek sa v prípade najpriaznivejšieho scenára môže v deblovom rebríčku ATP posunúť až na 5. miesto: „Je to pozitívne, ale stále je to iba proces. Rebríček súvisí s výsledkami. Keď budeme aj naďalej robiť dobre to, čo robíme dobre teraz, môžeme byť ešte vyššie.“

VIDEO: Filip Polášek a Ivan Dodig vo štvrťfinále Australian Open

Polášek sa v Austrálii nepredstavil iba v štvorhre mužov. Spoločne s Viktóriou Kužmovou si vyskúšali aj miešanú štvorhru. Lenže už v prvom kole podľahli austrálsko-holandskému páru Samantha Stosurová, Jean-Julien Rojer 1:6, 2:6.

„Chvíľu mi vždy trvá, než si zvyknem na rýchlosť podania ženského tenisu. Nedokážem si s tým poradiť tak, ako by som mal. Viki je ideálna partnerka do mixu, dobre podáva, vie hrať rýchlo dozadu a držať tempo s mužom. V budúcnosti môže mať naša spolupráca perspektívu,“ povedal Polášek.

Fungujúca chémia na kurte dua Polášek – Kužmová má pre slovenský tenis význam najmä v súvislosti s blížiacou sa olympiádou. V Tokiu bude mať úspech v mixe rovnakú hodnotu ako vo dvojhre, narozdiel od grandslamov.

„Šanca na úspech v Tokiu tu je, ale v prvom rade sa musíme obaja kvalifikovať. O tom, či nastúpime spolu aj na ďalších turnajoch, či grandslamoch sme sa s Viktóriou nebavili. Veľa to závisí od toho, aké bude mať v nadchádzajúcej sezóne priority. Viem, že dvojhra jej momentálne nevychádza,“ zakončil slovenský tenista.

debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Polášek